Juniorka díky skvělé první půli veze body z Karviné

Juniorka díky skvělé první půli veze body z Karviné

K a r v i n á - Junioři Zbrojovky dnes předehrávali utkání 16. kola na hřišti Karviné. O výsledku v podstatě rozhodli již v první půli, kdy nasázeli pět branek. Soupeř po změně stran korigoval třemi trefami.

Zbrojovka začala v pořádném tempu, což bylo záhy znát i na skóre. Krátce po rohovém kopu se k míči ve vápně dostal Stanislav Vávra a věděl si rady.

V desáté minutě využil nesouladu v komunikaci Karvinských Antonín Růsek a následné sólo přetavil ve svůj pátý letošní gól. Třetí gólovou radost oddálil praporek pomezního, který viděl ofsajd, střeleckou explozi Brna to ale nezastavilo.

Ve 25. minutě zakončil biliárovou kombinaci hostujících hráčů Jakub Přichystal, který dobrou gólovou pohodu potvrdil vzápětí čtvrtou ranou do karvinského vazu, když zakončoval takřka do prázdné brány.

Famózní první půli pak dokonal znovu Antonín Růsek. Zdálo se, že Brňané jsou na nejlepší cestě oplatit Karviné prohru z prvního vzájemného utkání.

Soupeř tehdy na Srbské zvítězil 5:1, zrcadlově toto skóre dorovnal krátce po půli Kovařík. Tento gól domácí fotbalisty nabudil a po dalších dvou gólech bylo rázem oč hrát. Do konce utkání přitom chybělo ještě dvacet minut. V klíčové chvíli předvedl důležitý zákrok gólman Veselý, který nedovolil snížení na rozdíl jediné trefy. Brňané si pak již výhru pohlídali.