Juniorka zdolala Jablonec 3:0, rozhodla první půle

Juniorka zdolala Jablonec 3:0, rozhodla první půle

B r n o - Juniorka napodobila áčko a svůj zápas s Jabloncem taktéž proměnila ve výhru. Na Srbské skórovali Brňané třikrát v první půli, což rozhodlo o výsledku. Po změně stran se již skóre neměnilo.

Kouč Michal se mohl opřít o hráče "áčka" - Radka Buchtu, Tomáše Webera, Vlastu Veselého a Stanislava Vávru. Jablonec zase nasadil Hanouska či Končala.

Právě Vávra byl v utkání u většiny podstatných věcí, co se ofenzivy Zbrojovky týkalo. Připsal si první šanci i první gól. Po sérii nadějných možností Zbrojovky se totiž skóre měnilo po čtvrthodině hry. Růsek dobrou přihrávkou uvolnil Stanislava Vávru, ten se zbavil obránce a zkušeně si poradil i se střelou. 1:0.

I nadále se děly věci. Vávra vzápětí oplatil přihrávku Růskovi, tomu ale plány zhatil smolný odskok míče a Repáňův zákrok. Za další minutu pálil Vávra těsně vedle, na druhé straně zase hrozil Bazal, proti němuž včas zakročil obránce Šustr. Pohříchu to byla jedna z mála možností hostujícího celku.

Jinak se o ofenzivní rejdy snažila spíše Zbrojovka, a po půlhodině se mohla znovu radovat. Sokol vybojoval standardku, tu rozehrál Weber, míč lízl Vávra a na samém konci byla gólová hlavička Lukáše Zukala.

V dalších minutách Brno znovu hrozilo. Stanislav Vávra nejprve proti Repáňovi neuspěl, ve 37. minutě už ale exceloval. Pohrál si ve vápně s obranou i gólmanem a elegantně upravil na 3:0.

V samém závěru půle proběhl takřka celým hřištěm Sedláček, před vápnem byl faulován a Vávra mohl zkompletovat hattrick. Jeho přímý kop ale skončil těsně vedle.

Ve druhé půli už Zbrojovka - stejně jako v Karviné - skórovat nedokázala. Oproti zmíněnému zápasu ale nepřipustila žádné komplikace. Výjimkou byl Schönův průnik, Veselý se ale zaskočit nenechal. Na druhé straně byl znovu blízko hattricku Vávra, po Weberově pasu nicméně branku přestřelil.

Další šanci pak měl samotný Weber, v závěru ještě střílel do tyče Marek Vintr. Na výsledku se ale již nic nezměnilo. Zbrojovka porazila Jablonec 3:0 a posunula se na druhou příčku tabulky.

Fotogalerie

Všechny fotografie