Junioři si poradili i s Libercem

Junioři si poradili i s Libercem

B r n o - Juniorka Zbrojovky navázala na výhru z Teplic a na Srbské získala skalp dalšího severočeského týmu - Liberce. K výhře 3:0 přispěli v první půli Stanislav Vávra a Ondřej Vintr, výhru po změně stran pečetil druhou trefou Vávra.

Junioři nastoupili k utkání posíleni o několik hráčů širšího kádru "áčka". Do soupeře se pustili bez zbytečných skrupulí a od začátku zkoušeli pevnost liberecké obrany.

Také hosté se činili, úvod duelu tak byl poměrně svižný. O první změnu skóre se postarali právě hráči prvního mužstva. Jakub Přichystal pláchl obraně, vtrhl do vápna a Kolářovi nezbylo nic jiného, než jej zastavit nedovoleně. Z toho rezultovala jednak žlutá karta, jednak pokutový kop, brilantně zahraný a proměněný Stanislavem Vávrou.

Po vstřelené brance nechtěli Brňané polevit a záhy se jim také podařilo navýšit skóre. Povedenou kombinační akci zakončoval Ondřej Vintr, kterému se povedlo obstřelit Koláře. Chvilku poté prověřil gólmana Liberce Weber, jehož přímý kop mířil z velkého úhlu do šibenice. Na druhé straně prokázal schopnost rychlé reakce Veselý, když musel daleko z brány, aby odkopl míč před dobíhajícím protihráčem.

Do druhé půle Liberec prostřídal, záhy ovšem přišel třetí úder Zbrojovky. Weber se individuálně dostal do zakončení, jeho sražený pokus se dostal ke Stanislavu Vávrovi a ten neomylně trefil k tyči. 3:0.

Tomáš Weber předvedl podobně povedenou akci i po hodině hry, obešel několik protihráčů, k zakončení mu bohužel nezbylo dost sil. Liberečtí nastřelili čtvrthodinu před koncem tyč, v závěru ještě prověřili Veselého, čisté konto mu ovšem nesebrali a Zbrojovka tak mohla oslavit druhou letošní výhru.