První prohra v přípravě, Zbrojovka nestačila na Skalicu

První prohra v přípravě, Zbrojovka nestačila na Skalicu

Čtvrté přípravné utkání s tradičním sokem ze Slovenska přineslo první porážku. Po bezbrankovém prvním dějství hosté dvakrát udeřili, ofsajdovou past v 60. minutě obelstil Ulrich, aby o deset minut později skóroval po rohovém kopu hlavou Dobrotka. Jediná branka domácích padla těsně před závěrečným hvizdem, Škodův přímý kop orámoval zápas s výsledkem 1:2.

První půle byla jednoznačně v režii Zbrojovky, která ovšem převahu nedokázala přetavit v gól. K němu neměl daleko Řezníček, když ve skluzu dorážel míč do brány - na poslední chvíli zakročil obránce soupeře.

Povedená Buchtova rána ze střední vzdálenosti zase skončila nad. V samém závěru půle roztleskala diváky pěkná kombinační akce, na jejímž konci byl Štohanzlův volej a zákrok hostujícího gólmana.

Ve druhé půli Zbrojovka poslala do hry postupně i hráče z lavičky, kteří měli záhy úkol dotahovat skóre. V 50. minutě totiž hosté svou prakticky první šanci po průnikové přihrávce proměnili, byť situace zaváněla ofsajdovým postavením. Ulrich nedal Veselému šanci a Skalica vedla.

Tento moment pochopitelně neměl na rozpoložení Brněnských pozitivní vliv, tím spíše, že za dalších deset minut zvýšil po rohu Dobrotka na 2:0. Odpovědět mohl dvakrát v krátkém sledu střídající Rybička, korekce skóre se ovšem nakonec povedla až Škodovi. Další borec, který na hřiště přišel z lavičky, zakroutil přímý kop přímo do šibenice. Prakticky vzápětí sudí zápas ukončil, takže Zbrojovka v přípravě poprvé prohrála.

Fotogalerie

Všechny fotografie