Moravské derby vítěze nenašlo, na Slovácku branka nepadla

Moravské derby vítěze nenašlo, na Slovácku branka nepadla

Uherské Hradiště - 19. kolo nejvyšší soutěže přineslo očekávané derby mezi Slováckem a Zbrojovkou. Brno mělo v zápase více vyložených šancí, domácí však podržel gólman Heča a dvakrát i branková konstrukce. Několik skvělých zákroků přidal i Dušan Melichárek, v Uherském Hradišti tedy více než pět tisíc diváků gól nevidělo.

Po úspěšném vstupu do jarní části sezony čekalo brněnský celek moravské derby na Slovácku, kam přijela Zbrojovku podpořit také početná skupina fanoušků. Trenér Svatopluk Habanec neměl po úspěšném utkání s Libercem důvod ke změně, a tak vstoupila Zbrojovka i do dalšího zápasu v totožné sestavě.

Úvod utkání navíc vyšel hostům velice solidně. Už ve 3. minutě hry odcentroval z přímého kopu Pavel Zavadil, jenž našel hlavu Petra Pavlíka, brněnský stoper ovšem zamířil těsně vedle. O čtyři minuty později o sobě dalo vědět i Slovácko. Za obranu Brna si totiž zaběhl Tetteh, který ale nedokázal z úhlu propálit Dušana Melichárka. I nadále však platilo, že více ze hry měla Zbrojovka. V 10. minutě po pravé straně pláchl Ashiru, který našel ideální přihrávkou pod sebe Michala Škodu, ránu nejlepšího brněnského střelce ale na poslední chvíli zastavila obrana soupeře.

Ještě blíže byli hosté ve 21. minutě. Na levé straně se parádně uvolnil Jablonský, jenž našel na zadní tyči volného Ashirua. Ten dokázal zakončit z první a Brňané už zvedali ruce nad hlavu, gólman Slovácka Heča však dokázal skvělým zákrokem míč vyrazit. Míč se vzápětí dostal ke kopačkám Řezníčka, jehož tečovaná rána z hranice malého vápna orazítkovala břevno.

A nigérijský rychlík Ashiru dělal soupeři starosti i ve zbytku poločasu. Svoji největší šanci si pak vytvořil ve 41. minutě, když zachytil nejistý výkop Heči, protáhl se po pravém křídle, jeho prudká rána ovšem skončila na levé tyči domácí svatyně. Zbrojovka sehrála za neustálého silného větru velice solidní první poločas, poslední slovo v něm přesto mělo Slovácko. V poslední minutě před pauzou natáhl zpoza vápna domácí Břečka, jehož povedený pokus vyškrábl skvělým zákrokem na roh Dušan Melichárek. I díky němu tedy po 45 minutách hry platilo bezbrankové skóre.

Do druhého poločasu měli lepší start hráči Slovácka, kteří také přečkali první šanci Brna v podobě Zavadilova přímého kopu. V 52. minutě využil zmatků na hranici brněnského vápna Navrátil, jenž si posunul míč na levačku, jeho přízemní pokus ovšem skončil vedle. Šlo ale spíše o ojedinělou možnost druhého poločasu. Diváci totiž po pohledné první půli, ve které mohli vidět šance na obou stranách, sledovali spíše tvrdý boj ve středu pole. Roli v tom hrál i zmíněný silný vítr.

Jednu z mála příležitostí měl v 62. minutě Řezníček, který vystihl další špatný odkop Heči, zakončení brněnského kanonýra však mířilo pouze do středu brány. Brno se v následujících minutách dostávalo do zakončení spíše z větších vzdáleností. Zpoza vápna to zkoušeli Jan Polák i Michal Škoda, první jmenovaný však nemířil přesně, druhý naopak trefil prostor, ve kterém stál gólman Slovácka.

Největší šance druhého poločasu přišla v 80. minutě a mělo ji Slovácko. Navrátil odcentroval z levé strany na Havlíka, který pohotově zakončil, Melichárek ovšem předvedl další výborný zákrok a i s pomocí tyče míč dokázal vyrazit. Závěr zápasu se sice odehrával převážně na útočné polovině Zbrojovky, větší šance už ale nepřišla, byť oba soupeři se snažili zápas rozhodnout. Brno tak zůstává i po třetím zápase na jaře neporažené, z Uherského Hradiště si odvezla bod za remízu 0:0.

Melichárek po Slovácku: Lidi si žádají góly, ale snad se jim to líbilo i tak
06.03.2017 | Martin Lísal

Melichárek po Slovácku: Lidi si žádají góly, ale snad...

B r n o - Do konce utkání na Slovácku zbývalo deset minut, když se domácí Havlík pokusil zmrazit...
Trenér Habanec hodnotí utkání na Slovácku
04.03.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání na Slovácku

B r n o - Utkání Slovácka se Zbrojovkou sice přineslo "jen" bezgólovou remízu, nudná podívaná to...
PREVIEW: Lákavé sobotní menu - Zbrojovku čeká derby na Slovácku!
03.03.2017 | Martin Lísal

PREVIEW: Lákavé sobotní menu - Zbrojovku čeká derby na...

B r n o - Víkend je za dveřmi a brněnskou Zbrojovku čeká další jarní zápas. V sobotu 4. března se v...