Zbrojovka nestačila na Plzeň a prohrála 2:0

Zbrojovka nestačila na Plzeň a prohrála 2:0

P l z e ň - Zbrojováci završili první polovinu sezony utkáním z kategorie nejtěžších - na hřišti mistrovské Plzně. Lídr tabulky nakonec uštědřil Brňanům pátou letošní porážku, když zvítězil 2:0.

První šance utkání patřila Plzni, Melichárek musel vyrazit střelu Krmenčíka. O chvíli později hlavičkoval Hořava, ale trefil Hyčku. Po patnácti minutách hry zahrozila i Zbrojovka, Řezníčkovi před brankářem Kozáčíkem chyběl krok. Hosté jinak během zápasu hrozili spíše ranami z většá vzdálenosti, nadějně vypadal pokus kapitána Poláka, který obrana zablokovala. Neujalo se ani několik rohových kopů.

Ve dvacáté minutě přišel velice nepříjemný moment v podobě dvojího úderu. Kapitán Polák odkulhal k postranní čáře, kde oznámil kouči Habancovi, že potřebuje střídat. A Viktoria absenci klíčového muže dokonale využila. Zemanův centr totiž uklidil do sítě Krmenčík.

A mohlo být hůře. Doslova tutovku zazdil Hejda, který si ve vápně vyměnil míč s Krmenčíkem a z dobrých deseti metrů nezamířil přesně. Krmenšík vzápětí tváří v tvář Melichárkovi orazítkoval tyč. Zbrojovka ztrácela míče a prakticky celých pětačtyřicet minut se jen bránila, v závěru poločasu Zeman z přímého kopu trefil břevno. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 1:0.

I ve druhé půli Plzeň zaměstnávala obranu Zbrojovky. Centr Petržely odvracel Vraštil, proti Zemanovi zase skluzem zasahoval Hyčka. V obranné práci si dobře počínal také mladík Přichystal. Dvakrát po sobě se k centru ze strany odhodlal Michal Škoda, ani v jednom případě ale k ohrožení brány nedošlo.

V sedmdesáté minutě se konečně ukázala Zbrojovka a odměnou jí byly hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, zajímavě vypadalo Štohanzlovo sólo, zakončené faulem. V témže čase se letos poprvé na hřišti objevil vousatý špílmachr Zavadil, když vystřídal Přichystala. Místo případného vyrovnání ale přišel druhý zásah domácích. Petržela obstaral fantastický centr na úplně volného Ďuriše, který nedal Melichárkovi šanci. Zvýšení náskoku mrzí o to víc, že přišlo v momentě, kdy se Brno herně zvedalo.

Pět minut před koncem Hyčka vybojoval balon, posunul jej Škodovi, který přiťukl Štohanzlovi, ten bohužel pro Brno nestřílel přesně. Zbrojovka tedy prohrála na hřišti prvního týmu 2:0 a zůstává čtrnáctá. Poprvé od 11. září navíc vyšla střelecky naprázdno.

Navrátilec Zavadil: Od začátku jsem věděl, že takhle končit nechci
A-tým
30.11.2016 | Martin Lísal

Navrátilec Zavadil: Od začátku jsem věděl, že takhle...

B r n o - Do konce utkání Plzně se Zbrojovkou zbývalo dvacet minut, domácí vedli 1:0. V tu chvíli...
Habanec po Plzni: Působili jsme ustrašeně
28.11.2016 | Martin Lísal

Habanec po Plzni: Působili jsme ustrašeně

B r n o - Překvapení se nekonalo, Zbrojovka na hřišti lídra tabulky z Plzně podlehla 0:2. Brňané...
PREVIEW: Zbrojovka míří do Plzně, vyzve lídra tabulky
25.11.2016 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka míří do Plzně, vyzve lídra tabulky

B r n o - Brňany čeká o víkendu papírově nejnáročnější test podzimu - utkání na hřišti Plzně....

Fotogalerie

Všechny fotografie