Moravské derby pro Zlín. Brno v závěru dolovalo bod marně

Moravské derby pro Zlín. Brno v závěru dolovalo bod marně

Z L Í N - Kvalitní utkání ve vysokém tempu. Tak by se dalo charakterizovat měření sil v moravském derby Zlína se Zbrojovkou. Domácí poslal do vedení vůbec první střelou na bránu Harba. V největší brněnské šanci první půle nedokázal vyrovnat Škoda. Po druhé brance Štípka to byl právě Michal Škoda, kdo ze závěrečných minut udělal drama. Vyrovnání ale nepřišlo, a tak Fastav prodloužil svou od dubna trvající sérii bez domácí porážky.

Na domácí půdě letos výtečně hrající Fastav začal zápas dle očekávání náporem. Obranný blok Zbrojovky v úvodu pracoval bezchybně, a tak to byli právě hosté, kdo si vypracoval první zakončení. Po povedené individuální akci Hyčky mířil ve 13. minutě Řezníček mimo. Ještě větší vzrušení pro Dostála pak znamenal nepovedený centr Šurala, který ve finále rozvlnil horní síť brány. Z dobré pozice pálil o deset minut později také Lacko, ani ve 23. minutě však nebyla zapsána střela na bránu.

V čase, kdy Zbrojovka působila dojmem aktivnějšího mužstva, přišel smrtící polibek Harise HARBY. Ten si nikým nehlídán naběhl na centr Vukadinoviče a jemnou tečí překonal Melichárka na přední tyč. Brněnská obrana tak byla krutě potrestána za vůbec první nepozornost.

Vyrovnání mohlo přijít brzy. Lacko poslal míč do ulice Škodovi a tomu překazil radost skvělým zákrokem rychle vyběhnuvší Dostál. Dobrá pasáž hry v podání Zbrojovky pokračovala, když z nebezpečné pozice minul Sedlák. Ještě méně pak chybělo další Škodově pohotové ráně z hranice vápna. Poločasové skóre ale i přes šance Brna zůstalo neměnné.

Druhou půli zahájil zajímavý pokus Harby, po kterém míč proskákal kousek od Melichárkovy tyče. Na druhé straně mohl po předložení od Škody postupovat na Dostála rozběhnutý Řezníček, o vyloženou šanci jej však připravil nekvalitní první dotek. Ve snaze o brněnské vyrovnání ale podruhé udeřil Zlín. Po zbytečné ztrátě míče na vlastní polovině si s Melichárkem i obranou pohrál Vukadinovič a David ŠTÍPEK pohodlně uklidil míč do prázdné brány.

Stejně jako po první brance Zlína přišla rychlá možnost Zbrojovky. I tentokrát Brnu překazil radost Dostál, když fantasticky u tyče vyškrábl přesný pokus Poláka. Zlín měl poté dobrou šanci na definitivní rozhodnutí, když gólem pohrdl Jordan. A tak se hosté přece jen dočkali snížení. Po Řezníčkově sražené ráně se ocitl před Dostálem zcela sám Michal ŠKODA a s mírnou pomocí štěstí propašoval dvacet minut před koncem míč do sítě.

Byl-li jedním z hlavním strůjců zlínského úspěchu v dosavadním průběhu zápasu Dostál, v 80. minutě se zaskvěl také jeho sok ve druhé bráně. Po další chybě brněnské obrany mohl vrátit domácím dvougólové vedení Vukadinovič, Melichárek mu ale dokázal zmenšit střelecký úhel a překazil jasnou šanci zlínského špílmachra. Domácí to ovšem nemuselo příliš mrzet, když si Zbrojovka v závěru zápasu nedokázala vypracovat lepší šanci, než Řezníčkovu dalekonosnou ránu, a tak Fastav zvítězil v moravském derby nejtěsnějším možným rozdílem.

Střelec Škoda: Mrzí mě, když góly nevedou k bodům
09.11.2016 | Martin Lísal

Střelec Škoda: Mrzí mě, když góly nevedou k bodům

B r n o - Michal Škoda se na hřišti Zlína trefil poosmé v této sezoně, čímž překonal své střelecké...
Kapitána Poláka mrzely hlavně nevyužité šance
07.11.2016 | Martin Lísal

Kapitána Poláka mrzely hlavně nevyužité šance

Z l í n - Běžela 65. minuta utkání ve Zlíně. Po Řezníčkově přihrávce se za vápnem dostal k míči...
Trenér Habanec hodnotí utkání ve Zlíně
06.11.2016 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání ve Zlíně

Z l í n - Zbrojovka na hřišti Zlína sahala po bodu, nakonec ale odjela po prohře 1:2 s prázdnou a...

Fotogalerie

Všechny fotografie