Po divokém průběhu Zbrojovka prohrála na Dukle 4:2

Po divokém průběhu Zbrojovka prohrála na Dukle 4:2

Šest branek, čtyři karty a hromada nevyužitých příležitostí. Na Julisce Brnu bohužel k bodům nestačily ani dva gólové pasy Lojzíka Hyčky, po kterých skóroval Michal Škoda. Soupeř totiž ve druhé půli znovu odskočil a Zbrojovka již ztrátu nedohnala.

Na vedoucí branku jsme skutečně nemuseli dlouho čekat. Zbrojováci nezachytili nabíhajícího Beauguela a ten střelou mezi nohy Melichárka poslal Duklu do vedení. O chvíli později se obránce v barvách Dukly Štětina pokusil o zajímavé sólo, nakonec se však s míčem dostal mimo hřiště. V desáté minutě na sebe zase upozornil Beauguel, který hlavičkoval hodně mimo. V jedenácté minutě přišel další průšvih. Centr Albiacha prodloužil jeden z hráčů Dukly přímo k nohám Štetiny, který na zadní tyči s trochou štěstí překonal Melichárka.

Po dvaceti minutách se ukázala také Zbrojovka. Pohotovou střelu Hyčky tečoval jeden z obránců těsně vedle. Poté Brno mělo k dispozici několik přímých kopů. Ve všech případech si ale po centrech Lutonského míč ze vzduchu sebral gólman Rada. Po chybné rozehrávce postupoval sám na Melichárka Albiach. Španělský útočník si položil Melichárka, ale brněnská jednička mu míč v klíčový moment vypíchla. Sedm minut před koncem první půle se skromný brněnský kotel zaradoval. Hyčka utekl po křídle, nacentroval do Škodu, který přetlačil Štětinu a hlavou snížil! Rázem bylo Brno zpátky v zápase.

Dvě minuty před koncem se děly věci! Nejprve Melichárek zasáhl proti Albiachovi, následně se ve vápně k míči tlačil Škoda. K lepšímu zakončení mu chyběl kousek.

Na začátku druhého poločasu, kdy si ještě spousta diváků teprve sedala na své místo, se Brňané opět radovali. Honza Polák vysunul Hyčku, ten poslal míč pod sebe na Škodu, který se zblízka nemýlil! A jen o chvíli později měl na kopačce třetí gól Polák. Kapitán Zbrojovky ale při střele dostal pořádně naloženo a musel být ošetřen, což neuniklo brněnskému kotli, který okamžitě začal vyvolávat jméno bývalého reprezentanta.

I další minuty byly hodně zajímavé. Vraštil podběhl balón, kterého se za obranou zmocnil Albiach, jenže Melichárka nepřekonal ani tentokrát. Po hodině hry Zbrojovka zase prohrávala. Albiach předvedl pěkný průnik a následně přihrál Juroškovi, který ve skluzu dopravil míč do sítě. O chvíli později se Melichárek pokoušel vyboxovat centrovaný balon, což se mu nepodařilo a Lukáš Štětina zvýšil na 4:2. V osmdesáté minutě měl Řezníček na kopačce gól. Míč na hranici šestnáctky ale vůbec netrefil, následn pálil Hyčka, Rada ovšem se štěstím nohou zasáhl. Zbrojovka tedy odjíždí z Julisky bez bodu.

Trenér Habanec hodnotí utkání na Dukle
24.09.2016 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání na Dukle

P r a h a - Výsledková vzpruha před bitvou se Spartou nepřišla, Zbrojovka si na Julisce připsala...
Na Duklu! Zbrojovka se v sobotu pokusí vyloupit Julisku
23.09.2016 | Martin Lísal

Na Duklu! Zbrojovka se v sobotu pokusí vyloupit...

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojováci utkáním na hřišti pražské Dukly. Na Julisce se v sobotu...