V zápase s Teplicemi gól nepadl

V zápase s Teplicemi gól nepadl

B r n o - Zbrojovka předvedla zejména po pauze zlepšený výkon, přesto však ze souboje s Teplicemi odchází pouze s bodem. Bezgólovou remízu viděla Srbská poprvé od března 2015. Na první výhru si tak brněnský celek musí počkat minimálně do příští neděle, kdy míří do Liberce

Trenér Habanec postavil totožnou sestavu, která v posledním ligovém kole dovezla bod z Karviné. Do zápasu tedy mohl nastoupit i Radek Buchta, jenž si v pohárovém utkání odpykal trest za červenou kartu ze zmíněného zápasu. Výkop utkání s Teplicemi byl naplánován na 17:15.

Vstup do utkání měly oba týmy poněkud vlažný. Hra se odehrávala především ve středu pole a většina šancí obou celků ztroskotala na nepřesných přihrávkách. Oba týmy o sobě daly výrazněji vědět až po půlhodině hry. Nejprve se do šance dostal Michal Škoda, jenž se dostal k odraženému míči na hranici vápna, jeho pokus o přelobování vyběhnutého Grigara ale nebyl nejpřesnější. Jen o minutu později se k míči ve vápně znovu dostal Škoda, který se tentokrát neunáhlil a posunul jej na nabíhajícího Matúše Lacka, ten ovšem v dobré pozici trefil jen střed brány. Hned z protiútoku zahrozily i Teplice, ani střela Potočného se ale mezi tři tyče nevešla. V první půli už se ani jedno mužstvo k výraznější šanci nedostalo, týmy šly do kabin za bezbrankového stavu.

Zbrojovka vstoupila do druhé půle aktivněji a po pár minutách si vytvořila několik příležitostí. Dvě z nich měli v krátkém časovém sledu Litsingi a Řezníček, první jmenovaný ovšem mířil o metr vedle, druhý nechal vyniknout Grigara. Asi největší šanci Zbrojovky v utkání měl v 54. minutě Jan Štohanzl. K tomu propadl míč ve vápně po centru Litsingiho, Štohanzl však svou střelu nakonec poslal pouze do náruče teplického gólmana. O čtyři minuty později hlavičkoval po centru Hyčky Škoda, jeho pokus ale skončil několik decimetrů vedle levé tyče. A poté, co se neujal ani přímý kop Jakuba Řezníčka z nějakých 20 metrů v 70. minutě, se už Zbrojovka k výraznějšímu tlaku nedostala. Přestože byl brněnský tým zejména ve druhé půli lepším týmem, tak si s Teplicemi body dělí.

4220 diváků sice ve druhém poločase vidělo zlepšenou hru domácích, na první výhru si však Zbrojovka musí i nadále počkat. Doufejme, že tříbodový zisk přijde příští neděli, kdy se na stadionu U Nisy utkáme s libereckým Slovanem.

Je to pro nás ztráta, hovoří o remízovém utkání s Teplicemi Lutonský
14.08.2016 | Michal Hladký, Martin Lísal

Je to pro nás ztráta, hovoří o remízovém utkání s...

B r n o - Zbrojovka se s Teplicemi nakonec rozešla smírně 0:0. Hned po závěrečném hvizdu mohli...
VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Teplicemi
13.08.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Habanec hodnotí utkání s Teplicemi

B r n o - Domácí premiéra Zbrojovce nevyšla úplně podle představ - nevyzrála na teplický obranný...
Z výsledku jsme zklamaní, netají Škoda po remíze s Teplicemi
13.08.2016 | Michal Hladký, Martin Lísal

Z výsledku jsme zklamaní, netají Škoda po remíze s...

B r n o - Po remíze v Karviné brali Zbrojováci bod i v domácím utkání s Teplicemi - vzhledem k...

Fotogalerie

Všechny fotografie