Junioři zahazovali šance a podlehli pražské Dukle

Junioři zahazovali šance a podlehli pražské Dukle

B r n o - Junioři pražské Dukly oplatili Zbrojovce podzimní porážku, v Brně zvítězili 2:0. Domácí si v utkání vypracovali velké množství šancí, ani jednu však nedokázali proměnit.

Juniorka nastoupila do předposledního utkání sezony i s uzdraveným Šemberou. Po poměrně opatrném úvodu utkání záhy udeřili hosté, kterým před zápasem patřila předposlední příčka tabulky. Do brejku se dostal Slávik a Záleskému nedal mnoho šancí zasáhnout - 0:1.

Trenér Dostálek reagoval na nepříznivý stav ještě v první půli, kdy vystřídal oba krajní obránce. Brňané drželi míč na kopačkách a měli optickou převahu, na velké šance byl zápas ale vyrovnaný. Když už Dukla zahrozila, stálo to za to - za Záleským dunělo i břevno.

Začátek druhé půle přinesl další střídání Brňanů, gólový efekt to ale nemělo. Asi nejblíže brance se ocitli Marek Vintr a Krištof, dnes jim ale nebylo souzeno nulu na kontě vstřelených branek umazat. Naopak - na druhé straně zahrál ve vápně rukou Zukal a hosté kopali penaltu. Záleský ale skvělým zákrokem udržel naděje Brňanů na bodový zisk.

Totéž se mu povedlo v 78. minutě, kdy pohotovým zákrokem vyrazil Bezdíčkovu ránu na břevno. Skóre se tak neměnilo, bohužel pro domácí k tomu nedošlo ani po několika závarech - obléhání vápna Dukly připomínalo hokejovou přesilovku, leč bez využití.

V samém závěru pak Zbrojovka otevřela obranu, čehož využil Vachoušek a nahrál na definitivní pojistku Sedláčkovi. Dukla tak Zbrojovákům oplatila podzimní prohru a zvítězila 2:0. Brňané se v posledním utkání sezony vydají v neděli do Teplic.