Juniorka v utkání plném šancí porazila Plzeň

Juniorka v utkání plném šancí porazila Plzeň

B l a n s k o - Junioři Zbrojovky hostili před solidně zaplněnými tribunami stadionu v Blansku souseda v tabulce - západočeskou Plzeň. V duelu bohatém na šance nakonec zvítězili 4:1.

Zbrojovka nasadila do zápasu i hráče z řad prvního mužstva - Chriena, Briganta a Vávru, znovu hrál také Kučera. V kádru Plzně se objevil například Končal.

V úvodních minutách se soupeři spíše oťukávali, do první opravdu velké šance se v 8. minutě dostal hostující Končal. Mířil ovšem vedle, vzápětí znělo břevno Záleksého branky - a přišel trest. V první šanci Zbrojovky ještě Jakeš neuspěl, chvilku poté se ale ujala spolupráce slovenských reprezentantů z řad "A" týmu. Brigantův centr do vápna hlavou usměrnil do sítě Chrien. Juraši míč ztlumil, ale v cestě za brankovou čáru mu nezabránil.

V další nadějné možnosti se ocitl Kučera, jehož dovedná rána skončila těsně vedle. Po dvaceti minutách hry udeřilo na druhé straně, zaváhání domácích využil k pohotové dorážce Tapuškovič.

Možná klíčový moment se zrodil na konci první půlhodiny. Zbrojovka se po několika možnostech soupeře prokombinovala kupředu, kousek za šestnáctkou se dostal k míči Koláčný a potvrdilo se, že jednou za čas není špatné prostě zkusit vystřelit. Tečovaný míč změnil směr a doputoval do sítě, Juraši již nestihl zakročit.

Hosty tento moment ještě nezlomil, měli další šance, zejména aktivní Končal. Jenže v době vrcholícího náporu nezvládli Plzeňští situaci po rohovém kopu. Po rychlém brejku se do šance dostal Vávra, pohrál si s obráncem a ranou na bližší tyč zvýšil na 3:1. Západočechům navíc zavařil do té doby nejlepší hráč Končal, který neudržel nervy a za ostrý slovní výpad vůši sudímu obdržel červenou kartu.

I ve druhé půli se hrál zajímavý fotbal. Plzeň se i v deseti snažila útočit, čehož logicky využívalo Brno k rychlým výpadům. Některé akce si žádaly o trochu lepší řešení, Juraši se v brance činil - na druhé straně také Záleský vytasil několik zákroků a ještě jednou mu pomohla tyč.

Obranu Plzně hojně zaměstnával hbitý Brigant, tomu ale dnes nebylo souzeno zapsat se mezi střelce. Jediný gól ve druhé půli zaznamenal na sklonku utkání Kučera, který povedenou ranou z otočky upravil skóre na konečných 4:1.

Fotogalerie

Všechny fotografie