Juniorka podlehla Mladé Boleslavi, rozhodla druhá půle

Juniorka podlehla Mladé Boleslavi, rozhodla druhá půle

B r n o - Junioři Zbrojovky nenavázali na remízové představení ze hřiště pražské Sparty, v utkání s třetí Mladou Boleslaví podlehli 1:3. Hosté dokázali na vedoucí branku Ondry Vintra odpovědět krátce po půli dvěma góly, výhru pak potvrdili v samém závěru.

Oba soupeře dělil před utkáním v tabulce jediný bod, motivací Brňanů tak bylo hosty v případě výhry předstihnout. Do duelu nasadil kouč Dostálek uzdraveného stopera "áčka" Aleše Schustera, v záloze hrál Radek Buchta a na kraji se proháněl Tomáš Brigant.

Právě Brigant se po svižném, ale na šance sporém úvodu chvilku zkoušel několikrát prosadit. Párkrát ztroskotal na dobré dedenzivě Středočechů, ve 25. minutě se již ale prosadil a poslal do vápna milimetrový centr. Ve vápně dobře postavený Ondřej Vintr už věděl, co má udělat - hlavou otevřel skóre utkání.

Zbrojovka po vedoucím gólu přenechala pozvolna iniciativu soupeři, který se zejména v závěru půle dostal k několika nepříjemným závarům. V tom bohužel nepřinesla změnu ani přestávka, po níž přišel klíčový dvojmoment utkání.

Nejprve se hosté ve 48. minutě dostali do dobré střelecké pozice a na třetí pokus dostal míč do sítě Daniel Kozma. A to nebylo vše - za další dvě minuty pláchl po levé straně Kocourek a jeho centr usměrnil do sítě znovu Kozma. Studená sprcha pro Brňany v podobě bleskurychlého obratu byla na světě.

Kouč Dostálek na vzniklou situaci reagoval střídáním, ani to ale nepomohlo. Snahy domácích až příliš často hatily útočné fauly, nepřesnosti nebo ofsajdy. A mohlo být hůře - v 72. minutě trefil Kateřiňák z přímého kopu ruku jednoho z hráčů ve zdi a sudí nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal znovu Kateřiňák, Floder ale jeho pokus vyrazil.

Tento moment mohl vlít do žil Zbrojováků potřebný elán, směrem dopředu to ale i nadále byla spíše jalová snaha. V útočných řadách domácího týmu se bil i střídající stoper Gajić, vyrovnat už se ale nepodařilo. Naopak - pět minut před koncem se po standardce z levé strany dostal k hlavičce Tomáš Fabián a dal výsledku definitivní pojistku.

Po remíze na Spartě hostí junioři Mladou Boleslav
04.04.2016 | Martin Lísal

Po remíze na Spartě hostí junioři Mladou Boleslav

B r n o - Junioři Zbrojovky si ještě nedávno užívali dlouhého volna, nyní jsou ovšem naopak...