Zbrojovka v utkání s Al-Ahlí umazala tříbrankovou ztrátu a vybojovala remízu

Zbrojovka v utkání s Al-Ahlí umazala tříbrankovou ztrátu a vybojovala remízu

S e d l e c - Zdá se, že Zbrojovka letos nehodlá diváky nudit. Předvedla to i v přátelském utkání s katarským celkem Al-Ahlí. Po hodině hry soupeř vedl 3:0, utkání ale nakonec skončilo remízou 3:3.

Zataženo, ale bez deště, k tomu slušně připravený trávník a pěkný fotbalový areál - takové byly kulisy historicky první konfrontace brněnské Zbrojovky s katarským soupeřem. Ten disponoval několikero výraznými individualitami a v úvodu byl také aktivnější.

První šance skončila mimo, v té druhé zakročil na poslední chvíli odkopem Petr Buchta. Osmělila se také Zbrojovka, konkrétně testovaný Španěl Coto, který byl v první půli poměrně vidět.

O první gól utkání se postarali Katařané, po rychlé akci a centru z levé strany se prosadil konžský reprezentant Mubele. Kontrovat mohl Coto, obešel dva protihráče, ale finální pokus zblokovala obrana na roh. Blízko gólu byl dvakrát Vávra, ještě mu ale nebylo souzeno uspět.

Po změně stran Brňané přeskupili řady, na hrot se posunul Moukanza, do zálohy Radek Buchta a pozici na levém kraji obrany zaujal Lutonský. Okamžitý pozitivní efekt to nemělo, naopak - chvilková ztráta koncentrace stačila soupeři k dvojitému úderu. Nejprve se prosadil z penalty po Buchtově ruce Kabangu, po hodině hry zvýšil na 3:0 Mubele, skórující po hraniční ofsajdové situaci.

Na zvrat by si v této chvíli vsadil málokdo, kontaktní gól ale přišel záhy. Coto nejprve pálil nad branku, střela Chriena už byla přesnější, gólman jen vyrazil a pohovotou dorážkou snížil Tomáš Brigant.

Zbrojovka ožila, odražený míč napálil na branku Radek Buchta a vzápětí už to bylo jen o gól. Postaral se o to Donnell Moukanza, z hranice vápna vyslal utěšenou ránou, která skončila v síti.

Katarský celek rezignoval na veškerou útočnou snahu, naopak na druhé straně Brňané vířili kolem šestnáctky. Agilní Radek Buchta rybičkou hlavičkoval nad branku, poté pálil těsně vedle.

O vyrovnání se nakonec postaral neméně aktivní Stanislav Vávra, elegantně převzal míč a propálil gólmana. Chvilku poté měl další šanci, vzápětí ještě těsně vedle střílel Chrien a Petru Buchtovi scházelo k zakončení po centru z levé strany jen pár centimetrů. Duel tak nakonec skončil remízou.

Na Brňany dnes čeká zápas s katarským Al-Ahlí
19.08.2015 | Martin Lísal

Na Brňany dnes čeká zápas s katarským Al-Ahlí

B r n o - Místo tréninku zápas? Proč ne? Zbrojovka dnes navíc změří síly s protivníkem, na kterého...
Jsem rád, že se kluci zdravě naštvali, oceňuje Kotal vzepětí v poslední půlhodině
19.08.2015 | Martin Lísal

Jsem rád, že se kluci zdravě naštvali, oceňuje Kotal...

S e d l e c - Tak a dost, řekli si zjevně Zbrojováci po třetí brance katarského celku Al-Ahlí. V...

Fotogalerie

Všechny fotografie