Juniorka zakončila podzim rekordní výhrou - Třinci nastřílela devět gólů!

Juniorka zakončila podzim rekordní výhrou - Třinci nastřílela devět gólů!

B r n o - Poslední podzimní utkání juniorky přineslo výsledek, který často k vidění nebývá. Brňané v utkání s Třincem od začátku dominovali a nakonec zvítězili rekordně 9:0! Přezimují tak na čtvrté pozici.

První kontakt s umělkou v TCM přinesl juniorům až poslední možný zápas podzimu. V duelu proti Třinci byla ve hře třetí příčka i možnost odplaty za prohru 1:4 z úvodu sezony. Pomoci k úspěchu měli i hráči širšího kádru "áčka" - Moukanza a Klán.

Domácí se osmělovali jen chviličku a vzápětí se do soupeře zahryzli. Hlavní slovo si v úvodu vzal aktivní Sokol - po deseti minutách hry se probil na hranici vápna a na jeho prudký centr jen těsně nedosáhl Klán. V 15. minutě už ovšem Pavel Sokol uspěl, vystihl chybnou rozehrávku soupeře a elegantní kličkou otevřel skóre zápasu.

Poměrně pružná reakce Třince následovala vzápětí, mladičký Lasota zatřásl břevnem Floderovy brány. Místo srovnání ale přišel druhý gól - znovu si vzal slovo Sokol, odcentroval a Erik Sedláček hlavou uklidnil brněnské barvy.

Zbrojovka dále hrozila, Pospíšilovu zpětnou přihrávku se snažil do sítě umístit Štrombach, bránu minul jen těsně. O chvíli později si chuť spravil, po faulu na něj byla nařízena penalta a sám David Štrombach si úspěšnou exekucí připsal dvanáctý letošní gól. Nemuselo to být konečné číslo, ale v závěru půle poslal talentovaný útočník míč v dobré pozici nad bránu.

Měli-li hosté po půli ještě nějaké myšlenky na zvrat, nezůstalo u nich dlouho. Hned po změně stran nejprve zahrozil Kučera, ve 48. minutě pak Donnell Moukanza nekompromisně propálil bariéru těl a zvýšil na 4:0.

Zbrojovka si poslední zápas roku 2015 užívala, ani Třinec nic nevzdával a sympaticky se snažil o korekci skóre. V jedné takové možnosti protáhl Melecký Flodera, ten se ale o čisté konto nenechal připravit. Na druhé straně se skóre měnilo - Pavel Sokol se tentokrát z odesílatele centru proměnil v adresáta a role se ujal skvostně. 5:0.

V závěru utkání se přece jen druhé dnešní branky dočkal také David Štrombach. Z přímého kopu se trefil nechytatelně pod břevno a bylo to 6:0. Vzápětí se nejlepší střelec Brňanů proměnil v asistenta, jeho pobídku zužitkoval v sedmou branku Ondřej Vintr.

S góly se v závěru roztrhl pytel a rozklížení Třinečtí inkasovali i poosmé, trefil se znovu Ondřej Vintr, tentokrát po příhře dvojčete Marka. Definitivní tečku za utkáním si pak přichystal zkompletováním hattricku Sokol, Zbrojovka tak zakončila podzim rekordní výhrou 9:0.