Tři krásné góly přinesly juniorce výhru. Zbrojovka - Teplice 3:0

Tři krásné góly přinesly juniorce výhru. Zbrojovka - Teplice 3:0

B r n o - Pod posledními paprsky opožděného babího léta porazila brněnská juniorka Teplice 3:0. Výhra se nerodila lehce, Brňanům po Praksově gólu pomohla tyč i skvělý gólman Floder, ve druhé půli ale stvrdili bodový zisk Štrombach a Marek Vintr.

Sluncem zalitý trávník na Srbské přivítal duel sousedů v tabulce. Počasí, které příliš nepřipomínalo polovinu listopadu, nachystalo ideální podmínky pro pěkný a zajímavý fotbal. Hráči toho využili a pondělní podívaná patřila k těm vydařenějším.

Brňané - v sestavě se Zoubelem, Šuralem či Frelihem - začali aktivněji. Zejména Ondřej Vintr vířil mezi obránci soupeře, v zakončení mu ale štěstí nepřálo. Po jeho druhém pokusu nicméně přece jen padl gól - střelu vyrazil Skalák reflexivně na hranici vápna, kde číhal Zoubele a hlavou posunul míč k Praksovi. Ten se nerozmýšlel, napřáhl a krásnou ranou překonal Skaláka - 1:0.

Tento stav musel pár minut poté udržet Floder, který se vymrštil pro Stradově střele z hranice šestnáctky. Po půlhodině hry si znovu vzal slovo Vintr, elegantně prošel do vápna a po jeho příhře se neméně elegantně zbavil obránce Zoubele. Proti jeho střele ovšem skvěle zasáhl Skalák, čímž efektně zakončil tento pěkný fotbalový moment.

Za dalších pět minut se do vápna vřítil Sokol, byl faulován a sudí nařídil pokutový kop. Ten se pokusil přetavit ve druhý gól Klán, prim hrál ovšem opět gólman Skalák. A trest mohl přijít vzápětí - zprvu nenápadná akce skončila centrem do vápna, míč proskákal až na pravou Floderovu tyč a gólman domácích měl co dělat, aby jej vzápětí zpacifikoval. Ještě předtím dopravil balon do sítě Djordević, gól ale neplatil pro ofsajd.

Do druhé půle oba týmy prostřídaly, více ze hry měly nejprve Teplice. Velice aktivní Strada zásoboval spoluhráče přihrávkami, po jedné z nich byl v dobré pozici Martirosyan - Floder ovšem potvrdil, že ani jemu se góly nedávají lehce.

Krátce poté se domácím dýchalo mnohem lépe. Sedláček předložil skvostný míč střídajícímu Štrombachovi, který vypálil a stejná tyč, která v první půli pomohla Brnu, nyní odrazila míč do sítě. 2:0.

To byla voda na brněnský mlýn. Záhy hlavičkoval Štrombach nad branku, Sedláčkův pokus si obránci málem srazili do sítě. Tlak Brňanů trochu otupila řada střídání, jedno z nich ale přineslo třetí branku. Marek Vintr, který nahradil bratra Ondřeje, totiž vedl rychlý kontr Zbrojovky vpravdě elegantním způsobem. Obešel obránce, poté i gólmana a gólem upravil na 3:0.

Takový nakonec byl i finální výsledek. Změnit to mohl nezlomný Strada, který opět předložil skvostný míč do vápna. Daniel Kalivoda ale nezakončil ideálně a nechal tak opět vyniknout Flodera, který doma udržel nulu potřetí za sebou. Brňané tak svého soupeře porazili pošesté ze sedmi utkání a posunuli se před něj na šestou příčku.

Dostálek po Teplicích: Šancí měly oba týmy dost
18.11.2015 | Martin Lísal

Dostálek po Teplicích: Šancí měly oba týmy dost

B r n o - Pondělní výhra juniorky nad Teplicemi vypadá poměrně jasně, Brňané třikrát skórovali a...
Juniorka hostí Teplice, hraje se na Srbské od 13 hodin
16.11.2015 | Martin Lísal

Juniorka hostí Teplice, hraje se na Srbské od 13 hodin

B r n o - Už jen tři zápasy čekají na brněnskou juniorku v podzimní části sezony. První z nich již...