Junioři zvítězili v Jihlavě 2:1, oba góly vsítil Štrombach

Junioři zvítězili v Jihlavě 2:1, oba góly vsítil Štrombach

J i h l a v a - Junioři se v netradiční páteční termín představili na hřišti Jihlavy, kde nakonec potvrdili stoupající formu a zvítězili 2:1. Obě branky vstřelil David Štrombach.

Jihlavští, kteří stále čekají na výhru, nasadili do utkání řadu hráčů prvního mužstva, například jednu z letních posil - exhradeckého Dvořáka. Na straně Zbrojovky jim konkuroval Lutonský a mladý Weber.

V první půli jinak opatrného utkání byl hodně vidět brněnský Sokol, který větral obranu soupeře stejně jako v minulém utkání. Připsal si také první šanci, úspěšně zakončit ale nedokázal. Na druhé straně hlavičkoval nad branku Opluštil.

Poměrně hodně zásadních věcí se událo kolem 30. minuty. Nejprve byl zraněn obránce Jura, Brno tak hrálo oslabeno - ale nic to nevadilo. Do vápna se vřítil Sokol, byl faulován a nařízenou penaltu proměnil David Štrombach. Podobný scénář jako při utkání s Baníkem tedy přinesl Zbrojovce vedení i tentokrát.

Zraněný Jura musel ze hry odstoupit, jeho místo zaujal Krejčíř. V závěru půle opět hrozil Sokol - nejprve pálil vedle, poté trefil dokonce břevno, skóre se už ale neměnilo.

Po změně stran se hra trochu srovnala, zlobit začala i Jihlava a dočkala se srovnání. Opluštil z vápna mezi tyče ještě nezamířil, ale Patrik Demeter byl v 70. minutě úspěšnější a bylo to 1:1.

Brňané mohli odpovědět vzápětí, střídající Kučera v dobré pozici branku minul. Až v samém závěru se dorážkou znovu prosadil David Štrombach a vrátil Brnu vedení. Hosté pak ustáli dvě šance Jihlavy a domů se tak vracejí se třemi body. Z posledních čtyř zápasů jich vydolovali hned deset a šplhají tabulkou vzhůru - aktuálně dotáhli třetí Slavii.