Juniorka si doma zastřílela s Baníkem

Juniorka si doma zastřílela s Baníkem

B r n o - Ostravský Baník měl o něco lepší vstup do sezony a po čtyřech odehraných kolech měl na kontě čtyři body. Přes hodinu se hrál na Srbské velmi vyrovnaný zápas, který ale tým Richarda Dostálka dokázal ve druhé půli zlomit a nakonec vyhrál jednoznačně, 6:1.

Junioři nastoupili s několika změnami, mimo jiné v obranné řadě. Na pravém křídle se objevil Praks, jindy krajní bek. Na pravou obranu se tedy posunul kapitán Bednář a na stoperovi hrála dvojice Gajić - Jura. Zbrojovce se v úvodních minutách příliš nedařila kombinace a k vidění bylo hodně zkažených přihrávek. Domácím ale pomohla situace v 7. minutě, kdy se do vápna výborně dostal Sokol, který byl následně faulován a Brno tak mělo výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil David Štrombach, který i s trochou štěstí proměnil.

Další šanci si domácí borci vytvořili ve 23. minutě, kdy byl za hranicí pokutového území Baníku faulován Štrombach. Sám faulovaný zkusil ze standardní situace přímou střelu, mířil ovšem těsně nad. O tři minuty později už ale domácí vedli o dvě branky. Kučera vyslal nádherným pasem do úniku Sokola, ten procedil míč přes Chmiela a zároveň byl faulován. Míč se při ponechané výhodě odrazil od tyče, kde jej doběhl zcela osamocený Martin Krištof, jenž zvýšil na 2:0!

V závěru poločasu si vytvořili dvě slibné šance i hosté, Szotkowski ani Behan však v dobrých pozicích neuspěli. Do šaten tak šla mužstva za stavu 2:0.

V úvodu druhé půle si hostující Tomšů málem srazil do vlastní brány centr Šembery, jinak ale byli aktivnější hosté. Dvě obrovské šance měl jejich kanonýr Szotkowski, jednu mu však zhatil výborným obranným zákrokem Jura a ve druhé jej vychytal Záleský. V 63. minutě už mu to ovšem vyšlo a po centru Behana snížil na 2:1 z pohledu domácích.

Zbrojovku ale obdržená branka nabudila a jen o dvě minuty později se vrátila do dvougólového vedení. Po přiťuknutí Štrombacha překonal Chmiela přesnou ranou Jakub Kučera.

Brněnští fotbalisté pokračovali v aktivitě a dočkali se i další branky. V 79. minutě sice ve stoprocentní šanci neuspěl Marek Vintr, jen o minutu později ale upravil na 4:1 krásnou brankou David Štrombach, jenž se prosadil přes tři protihráče a bez problémů zakončil.

Jen o čtyři minuty později se svěřenci Richarda Dostálka radovali z další branky. Po chybě hostující obrany se přesnou střelou k tyči trefil Marek Vintr.

Domácí ale ani za rozhodnutého stavu nepolevili a nadále tlačili svého soupeře, který již ve druhé půli zcela odešel se silami. V 88. minutě se do velké příležitosti dostal Matějka, avšak jeho střela z 11 metrů nemířila mezi tři tyče. Skóre zápasu tedy uzavřel až v poslední minutě Ondřej Vintr, který si parádně narazil míč s bratrem Markem, prostřelil Chmiela a upravil na konečných 6:1 pro domácí juniorku.

OHLASY: Trenér juniorky Dostálek hodnotí výhru s Baníkem
01.09.2015 | Martin Lísal

OHLASY: Trenér juniorky Dostálek hodnotí výhru s...

B r n o - Juniorka Zbrojovky dosáhla proti Baníku přesvědčivé výhry 6:1, průběh utkání ovšem tak...
Juniorka změří síly s Baníkem, hraje se od 15 hodin na Srbské
31.08.2015 | Martin Lísal

Juniorka změří síly s Baníkem, hraje se od 15 hodin na...

B r n o - Brněnská juniorka má dnes na programu šesté ligové utkání. Od 15 hodin hostí na Srbské...