Na Slavii střelci mlčeli - juniorka veze do Brna bod

Na Slavii střelci mlčeli - juniorka veze do Brna bod

P r a h a - Junioři Zbrojovky mají za sebou prestižní utkání mistrů prvního a druhého ročníku soutěže. V bitvě na hřišti pražské Slavie tentokrát střelci mlčeli, Brňané tak jako první tým obrali "sešívané" o body.

Před utkáním na tom v tabulce byla o něco lépe Slavia - ze tří zápasů vyválčila devět bodů, zatímco Brňané ze čtyř duelů zkompletovali šest bodíků.

Zbrojovka nasadila do utkání totožnou sestavu, která zahajovala druhou půli s Jabloncem. Oba soupeři si vyměnili pozdravy v podobě rohových kopů, vážněji z nich ovšem v úvodu nezahřmělo. Až ve 12. minutě si musel Záleský připsat složitější zákrok, po Keniově přiťuknutí pálil nepříjemně Batka.

Brňané byli blízko úvodnímu gólu na konci první půlhodiny. Šemberův přesný centr našel Štrombacha, ten si udělal prostor a jeho vydařenou hlavičku likvidoval s vypětím všech sil Řehák. V samém závěru půle střílel znovu Štrombach, jeho ránu z úhlu vytěsnil Řehák na rohový kop.

Po změně stran nasadili oba trenéři postupně do boje čerstvé síly, mírně aktivnější byla domácí Slavia. Kuchta trefil tyč, Fotr branku minul. Brno odpovědělo deset minut před koncem, proti ráně Marka Vintra se ovšem znovu zaskvěl Řehák.

V závěru ještě Záleský likvidoval pokus Zoubka, v posledních vteřinách obdrželi Slávisté ještě výhodu přímého kopu, ten ale Kocourek poslal mimo tyče a duel tak skončil výsledkem, který je pro juniorky Zbrojovky poměrně nezvyklý - bezbrankovou remízou.