Juniorka v závěru rozhodla duel s Jabloncem

Juniorka v závěru rozhodla duel s Jabloncem

Brněnská juniorka měla po třech zápasech na kontě pouhé tři body, v domácím utkání s Jabloncem tak potřebovala zabrat. Tým Richarda Dostálka nakonec zvítězil nad Jabloncem díky Štrombachově brance v samotném závěru.

Juniorka Zbrojovky nastoupila v základní sestavě s testovaným srbským stoperem Gajićem, naopak nastoupit nemohl Matějka, který byl minulé kolo vyloučen a šanci v bráně dostal Floder. Lepší vstup do utkání ale měli hosté. V 7. minutě odcentroval Kuhn, který našel volného Nesládka, jeho hlavička však mířila vedle. Ve 20. minutě znovu zahrozil Jablonec, Štěpánkovu ránu ovšem vyrazil vynikajícím zákrokem Floder. První šance domácích přišla ve 29. minutě, Krištof ale v dobré pozici trefil jen střed brány. Zbrojováci otevřeli skóre ve 36. minutě, Brigant našel ve vápně volného Martina Krištofa, který parádní ranou od břevna rozvlnil síť.

Ke konci druhého poločasu se hra otevřela a obě mužstva si vytvořila řadu šancí, za domácí se ovšem nedokázali prosadit Klán ani Krištof, za hosty dvakrát minul bránu v dobré pozici Novák. Týmy tak šly do šaten za stavu 1:0 pro Brno.

Severočeši vstoupili do druhé půle aktivněji a v 67. minutě se jim podařilo srovnat skóre. Po zmatcích na hranici vápna domácích se k odraženému míči dostal Kubista, který nedal Floderovi šanci.

Ani jedno mužstvo nechtělo odejít jako poražené, nakonec to však byla Zbrojovka, která vyrovnané utkání rozhodla. V 84. minutě se ujala akce dvou hráčů, kteří se dostali na hřiště až jako náhradníci. Ondřej Vintr se se štěstím dostal do pokutového území a připravil tak šanci pro Davida Štrombacha, který povedenou střelou k tyči zvrátil utkání ve prospěch Brna.

Zbrojovka už svého soupeře do větších šancí nepustila a naopak mohla své vítězství ještě pojistit. Ve druhé minutě nastavení dostal po rychlém protiútoku dobrou nahrávku Krištof, ten ale na Masaříka tentokrát nevyzrál. Zbrojovka si tedy po dvou porážkách připsala důležité tři body za výhru s Jabloncem 2:1.

Dostálek po výhře: V závěru se k nám přiklonilo štěstí
18.08.2015 | Martin Lísal

Dostálek po výhře: V závěru se k nám přiklonilo štěstí

B r n o - Juniorka Zbrojovky zvládla důležité utkání s Jabloncem, zvítězila brankami Krištofa a...