Zbrojovce se nevydařily závěry obou půlí, Slovácku těsně podlehla

Zbrojovce se nevydařily závěry obou půlí, Slovácku těsně podlehla

U h e r s k é H r a d i š t ě – Fotbalisté Zbrojovky zavítali v rámci 21. kola Synot ligy na hřiště Slovácka, které se v tabulce před zápasem nacházelo jen bod za brněnským klubem. Domácí šli těsně před koncem prvního poločasu po proměněné penaltě do vedení. Po hodině hry sice Zbrojovka zásluhou Škody vyrovnala, v závěru však o třech bodech pro domácí tým rozhodl hlavičkou Košút.

Zbrojovka byla v úvodu zápasu aktivnějším týmem. Poprvé o sobě dala vědět v 8. minutě, kdy se po střele Lutonského dostal k míči kapitán Pavel Zavadil, jenž technickou střelou orazítkoval břevno domácí brány. Zhruba v polovině prvního dějství se však octla pod velkým tlakem domácího týmu, když nejprve Civičovu ránu z brankové čáry odkopával Petr Buchta. O několik sekund později pak v dobré pozici střílel těsně nad břevno Sadílek. Slovácku se dokonce podařilo dopravit míč do sítě, jenže Libor Došek překonal brankáře Melichárka z ofsajdového postavení a branka tak uznána být nemohla.

Obrovská šance brněnského týmu přišla ve 34. minutě, kdy si Jakub Řezníček, nejlepší střelec Zbrojovky, zpracoval vysoký balón, ladně obešel Heču, avšak nakonec míč poslal těsně vedle pravé tyče domácí brány. Na druhé straně pak velkou šanci Doška hasil Melichárek, který zblízka vyrazil pozemní střelu domácího kanonýra. Jenže poté v samém závěru prvního poločasu po zákroku na domácího Šumulikoskiho sudí ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Marek HAVLÍK, který poslal míč na opačnou stranu, než se vrhnul Melichárek, a v poslední sekundě první půle poslal svůj tým do vedení.

Po nepříliš atraktivním úvodu druhého poločasu mohl po fantastické přihrávce od Zavadila vyrovnat Řezníček, jenže tentokrát se mu Heču překonat nepodařilo. Zato v 66. minutě již Brňané slavit mohli, a to díky střídajícímu Michalu ŠKODOVI, jenž parádně usměrnil Lackův centr levačkou z voleje mezi pravou tyč a překvapeného Heču – 1:1.

Jenže závěr utkání patřil mužstvu z Uherského Hradiště. V 83. minutě si na Havlíkův přesný centr do vápna naskočil Tomáš KOŠÚT, jenž hlavou nechytatelně poslal balón do pravého horního rohu brány hostí a vrátil tak svému týmu vedení. Přestože Brno svého soupeře v posledních minutách horlivě tlačilo, na vyrovnávací branku se svěřenci trenéra Kotala již nezmohli a ze Slovácka tak odjíždí s prázdnou.

Sestřih utkání

Lacko před Slováckem: Musíme k tomu přistoupit jako k domácím zápasům
12.03.2016 | Martin Lísal

Lacko před Slováckem: Musíme k tomu přistoupit jako k...

B r n o - Řečeno hokejovou terminologií, podepsal se Matúš Lacko pod polovinou jarních gólů...
Dojem lepší, ale výsledek stejný, mrzelo Kotala po další venkovní prohře
12.03.2016 | Martin Lísal

Dojem lepší, ale výsledek stejný, mrzelo Kotala po...

B r n o - Zápas Zbrojovky na Slovácku se nezaujatému diváku nejspíše líbil. K vidění bylo hodně...
Pokud chceme zůstat nahoře, musíme bodovat i venku, zopakoval Kotal před Slováckem
11.03.2016 | Martin Lísal

Pokud chceme zůstat nahoře, musíme bodovat i venku,...

B r n o - Po bitvě se Zlínem čeká na Zbrojovku další utkání s puncem regionálního derby. V sobotu...

Fotogalerie

Všechny fotografie