Moravské derby vyšlo Zbrojovce na jedničku, doma porazila Zlín

Moravské derby vyšlo Zbrojovce na jedničku, doma porazila Zlín

B r n o - Domácí fotbalisté předvedli po prohře v Jablonci velmi sebevědomý výkon a po brankách Pavla Zavadila a Aloise Hyčky si v duelu se Zlínem připsali tři body. V tabulce se tak posunuli na šestou příčku.

Domácí chtěli po posledním neúspěšném výletu do Jablonce navázat na dobrou formu z domácích zápasů a zároveň využít špatného zlínského vstupu do jarní části sezony.

Utkání začalo ve slušném tempu a po devíti minutách si vypracovala první velkou šanci domácí Zbrojovka. Po Kerestešově centru využil zmatků na malém vápně Pašek, jehož rána ovšem skončila jen na tyči. Hosté se do výraznější příležitosti dostali hned poté, Diopovo pohotové zakončení ovšem dokázal Melichárek vyrazit. Diop byl i u další velké příležitosti zlínského týmu, když ve 36. minutě prostrčil míč na Poznara, hostující kapitán ovšem trefil pouze střed brány a Melichárek míč znovu vyrazil.

Hned z protiútoku zahrozili i domácí, když Řezníček našel ideálním centrem Hyčku, jeho volej ale dopadl stejně, jako Poznarova rána, tedy uprostřed hostující svaytně. Brno bylo v první půli lepším týmem a ve 45. minutě šlo do vedení. Řezníček byl před soupeřovou šestnáctkou faulován, následného přímého kopu se zhostil parádní způsobem kapitán Pavel Zavadil, jehož krásná rána na bližší tyč zapadla k velké radosti na tribunách do sítě.

V samotném závěru první půle domácí obrana zaváhala a Melichárek musel ven z brány, i díky následnému odkopu Košťála ale celou situaci vyřešili. Domácí tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Úvod druhé půle byl trochu rozháraný, nakonec však domácí využili v 57. minutě první větší příležitost a zdvojnásobili své vedení. Pašek se dostal do vápna, kde dokázal podržet míč a přiťuknout jej Aloisi Hyčkovi, který přesnou přízemní ranou překonal Holého podruhé. 4342 diváci sledovali v závěru defenzivnější hru domácího celku, v jejich největší šanci však v 86. minutě minul Diop.

Brňané tedy potvrdili skvělou domácí formu a z duelu se Zlínem vyšli naplno, doufejme tedy, že se podaří na dobrý výkon navázat za týden na Slovácku.

Sestřih utkání

Žádnou střeleckou metu si nedávám, usmívá se Hyčka
07.03.2016 | Jan Číhal, Martin Lísal

Žádnou střeleckou metu si nedávám, usmívá se Hyčka

B r n o - Alois Hyčka po svém návratu do Zbrojovky řádí - zejména doma. Během dvou zápasů na Srbské...
VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání se Zlínem
05.03.2016 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kotal hodnotí vítězné utkání se Zlínem

B r n o - Zbrojovka zvládla reparát po prohře v Jablonci, nově zrekonstruovanou tribunu pokřtila...
Chvíli jsem se zastřeloval, usmíval se po utkání autor první branky Zavadil
05.03.2016 | Jan Číhal, Martin Lísal

Chvíli jsem se zastřeloval, usmíval se po utkání autor...

B r n o - Milimetrově přesná rána a míč se třepetá v síti - kapitán zase jednou ukázal cestu k...

Fotogalerie

Všechny fotografie