V semifinále Ministerského poháru prohra po penaltách

V semifinále Ministerského poháru prohra po penaltách

Č e l á k o v i c e - Zbrojovka nebyla daleko od postupu do finále Ministerského poháru. Duel s Jabloncem dotáhla díky Paškově trefě do penaltového rozstřelu, v něm se ale nakonec radovali Severočeši. Na Brňany tak čeká boj o třetí místo.

Zbrojovka se v první půli papírového favorita nezalekla a po 20 minutách byla blízko úvodní brance. Lutonského nepříjemný pokus Hrubý jen vyrazil a Buchtovu dorážku zneškodnil v hodině dvanácté Romera.

Byli to nakonec ovšem Jablonečtí, kdo se v první půli prosadil. Z důrazné hry vytěžil dobrou střeleckou pozici Nermin Crknić a trefil se přesně - 0:1.

Brňané ve druhé půli soupeře přitlačili, Paškova hlavička ovšem k úspěchu ještě nevedla. Jablonec mohl duel zlomit v závěru, kdy Benešův pokus olízl břevno, skóre se ale tentokrát neměnilo a Zbrojovka se nakonec dočkala. David Pašek využil při rohovém kopu dobrého postavení a míč zastavila až síť, 1:1.

Dramatický semifinálový duel tedy skončil nejzajímavější možnou zápletkou - penaltovým rozstřelem. Hned v úvodní sérii kapitán Zavadil přestřelil a Brňané tak tahali za kratší konec. Ve hře je udrželi proměněnými pokusy Škoda a Čtvrtníček a také fakt, že jablonečtí hráči Breda a Kubista do černého nemířili. O všem nakonec rozhodla desátá penalta, po níž svítil na tabuli stav 3:2 pro Severočechy. Zbrojovka tak postup do finále nevybojovala.