Rychlý gól rozhodl - omlazená sestava podlehla Českým Budějovicím

Rychlý gól rozhodl - omlazená sestava podlehla Českým Budějovicím

K a m e n i c e n a d L i p o u - Jako před rokem - i letošní přípravné utkání s Českými Budějovicemi začalo pro Brno nešťastně, což se ukázalo jako rozhodující. Úvodní Linhartův gól byl nakonec jediný.

Stejné hřiště, stejný soupeř a stejný střelec na úvod. Druholigový celek začal aktivněji a byl odměněn - exbrněnský Jurdík skvěle našel Linharta a ten přeloboval Melichárka, 1:0. Gólman Zbrojovky byl v našem kádru nejzkušenějším hráčem, sestava jinak byla hodně mladá a v úvodu se trochu hledala.

V červeném hrající Zbrojováci ovšem na oklepání potřebovali jen pár minut. Svižnou kombinací se dostali na dostřel Křížkovy branky, Přichystal pálil těsně mimo. Jinak ale byli v první půli nebezpečnější Jihočeši - Jurdík hlavičkoval mimo, po zaváhání obrany nechal vyniknout Melichárka a v závěru půle nebezpečně pálil Benát. Za Zbrojovku se nepřesnou ranou prezentoval Fall.

Trenér Kotal do druhé půle prostřídal gólmany, postupně nasadil i tři nové hráče - juniory Bednáře, Pospíšila a Štrombacha. Střídající Veselý dvěma skvělými zákroky držel těsný výsledek - nad břevno vytěsnil Vaňkův přímý kop a dobře se přesunul při Wermkeho šanci.

Tyto zákroky znamenaly naději, to by ovšem Brňané museli proměnit alespoň jednu z velkých možností. Chrien v dobré pozici po Brigantově sólu minul branku již bezmocného Křížka, Pospíšil vzápětí na gólmana nevyzrál. Po chybě obrany se dostal do šance Lutonský, jehož pokus pomohl Křížkovi zneškodnit Řezáč. Vidět byl i Štrombach, Jihočeši si ale s trochou štěstí výhru pohlídali.

Trenér Kotal hodnotí utkání v Českých Budějovicích
09.07.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí utkání v Českých Budějovicích

K a m e n i c e n a d L i p o u - V utkání s Českými Budějovicemi střídala Zbrojovka dobré...

Fotogalerie

Všechny fotografie