Ve druhém utkání Zbrojovka úspěšnější, výhru trefil Brigant

Ve druhém utkání Zbrojovka úspěšnější, výhru trefil Brigant

Ú s t í n a d O r l i c í - Ve druhém přípravném utkání proti Hradci Králové byla Zbrojovka výsledkově úspěšnější. Na sklonku poločasu se gólově prosadil Tomáš Brigant a Brno tak soupeři oplatilo porážku.

Do druhého utkání naskočili uzdravení Šural s Brigantem, sestava byla celkově mladší. Vše jistil z branky zkušený Doležal, který měl v první půli poměrně dost práce, zejména nebezpečný Javůrkův pokus stál za to. Za Zbrojovku hrozil Lutonský, jehož rána skončila mimo tyče.

Po půlhodině hry se v dobré příležitosti ocitl domácí Vaněček, naštěstí pro Zbrojovku přestřelil. Jen do boční sítě zamířil o chvilku později Javůrek.

Brňané si nejtvrdší údery schovali na konec poločasu. Čtvrtníčkův pokus ještě Stejskal vyrazil, ale pak si slovo vzal Tomáš Brigant, prosmýkl se do vápna a ranou o tyč otevřel skóre utkání. Brno tím korunovalo poměrně vydařený závěr půle.

Do druhého poločasu naskočili Veselý s Přichystalem, postupem doby se do hry dostal také další junior Bednář. Ve stále trvajícím vedru Zbrojovka hlídala náskok a snažila se jej navýšit. Individuálně to zkoušel Moukanza - probil se ke střele, kterou ovšem zblokoval bránící hráč v bílém. Chvilku poté obelstil Moukanza protihráče efektní kličkou, vyměnil si míč s Brigantem - střílel ovšem pouze doprostřed brány.

V poslední dvacetiminutovce několikrát nebezpečně pálili i domácí. Javůrek ovšem umístil míč nad bránu, tamtéž mířil Zorvan a Veselý tak dokončil Doležalovu práci, oba gólmani se podělili o čisté konto. Vedení Zbrojovky mohl ještě zvýšit Weber, z přímého kopu prudkou ranou trefil tyč. V poslední šanci se ocitl Brigant, jeho ránu Stejskal vyrazil a Přichystal v tísni dorážel nad branku.