Zbrojovka vrátila Olomouci porážku z Tipsport ligy

Zbrojovka vrátila Olomouci porážku z Tipsport ligy

O l o m o u c - Letos podruhé se Zbrojovka v přípravě představila na olomouckém hřišti. Zajímavému utkání nechybělo nic - nasazení, góly, emoce. A výhra Zbrojovky, pod kterou se brankově podepsali Čtvrtníček, Pašek a Sýkora.

Zápas byl dramatický a zajímavý již od svého počátku, hned v úvodu pálil nepřesně Jugas. První větší možnost nicméně patřila domácím, Zahradníčkovu střelu ale brněnská obrana dokázala zblokovat.

Brno bylo jinak aktivnější a dočkalo se odměny. V 9. minutě si na Markovićův centr naskočil Josef Čtvrtníček a hlavou poslal náš tým do vedení. A to nebylo vše, nebezpečí pro obranu Sigmy znamenala Buchtova kolmá příhra i Zavadilův vydařený střelecký pokus, Blahou vyražený míč pak napálil nad branku Keresteš.

Blaha zakročil i proti Paškově ráně a vzápětí přišel úder trochu nečekaně na druhé straně. Dlouhý míč propadl za obranu a Petr Ševčík si se svou možností poradil ukázkově - 1:1.

Těsně před pauzou si ale Zbrojovka vzala vedení zpět, a zřejmě zaslouženě - v první půli totiž byla lepším celkem. Nedůrazný odkop domácí obrany potrestal David Pašek.

Ani po změně stran aktivita Zbrojovky, která nasadila odlišnou jedenáctku, nikterak neopadla. Dlouhán Klán se pověsil do vzduchu a hlavičkoval těsně vedle, trochu paradoxně se pak po hodině hry prosadil jeho o něco drobnější kolega Jan Sýkora. Hyčkův centr uklidil do sítě a zvýšil na 3:1.

Doležal, který do druhé půle nahradil Hladkého, tolik práce neměl, ale když už Olomouc zahrozila, vytasil parádní zákrok. Respektive zákroky dva - čtvrthodinu před koncem vychytal v rychlém sledu Vašíčka i Hálu. Brňané tak mohli oslavit druhé zimní vítězství, Olomouci oplatili prohru z úvodního měření sil.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Myslím, že se dnes jedná o zasloužené vítězství, v utkání jsme měli víc ze hry. Škoda snad jen inkasované branky, ta byla poměrně laciná - nechali jsme projít míč za obranu, což by se nám nemělo stávat."
Trenér Kotal hodnotí utkání v Olomouci
24.01.2015 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí utkání v Olomouci

O l o m o u c - Trenér Kotal mohl po utkání v Olomouci oslavit druhou zimní výhru, jeho svěřenci...