Ani zápas s Baníkem Zbrojovce nevyšel, podlehla mu 2:3

Ani zápas s Baníkem Zbrojovce nevyšel, podlehla mu 2:3

Po prohře se Zlínem se Zbrojovce nepodařilo svého soka skolit ani v posledním utkání základní skupiny. Flinta přitom po prvním dějství vedla brankami Hyčky a Jugase 2:0, druhý poločas se výběru Václava Kotala ale nevyvedl a po prohře 2:3 se s letošním ročníkem Tipsport ligy loučí bez bodu.

Přesto, že po utkání se Zlínem už Zbrojovce, co se postupových ambicí týče, o nic nešlo, se flinta do ostravského soupeře pustila s mnohem větším hladem po vítězství, než v úvodních minutách předváděl její sok a hned první akce přinesla gólové ovoce. Vávra se u rohového praporku dostal k nepovedenému odkopu beka Baníku, bez rozpaků napálil míč do otevřené kapsy na vápně, kam vlétl Alois Hyčka a s chladnokrevností člena klubu ligových střelců uklidil míč na zadní tyč.

Hráči ostravského celku se příliš k Hladkému neodvažovali, když už - jako tomu bylo v případě centru na malé vápno vstříc de Azevedovi - brněnská obrana zůstala pozorná. Nadále to tak byla Zbrojovka, kdo realizovala své útočné choutky a i když Briganta zastavila ve 23. minutě boční síť a Slančíkův obstřel si o sedm minut později pohlídala dvojka Baníku Vojtěch Šrom, i druhý gól padl z kopaček hráčů flinty - a byla to vskutku paráda. Asistenci si připsal Aleš Schuster, který po rohovém kopu Pavla Zavadila tancoval na malém vápně soupeře, nezištně předložil zpětnou přihrávku Jakubu Jugasovi, jenž krásnou ranou do horního růžku brány a dal tak zapomenout na nepovedené ligové utkání právě proti Baníku.

Petr Frňka narozdíl od Václava Kotala v poločasové přestávce obměnil celou jedenáctku, ta se do Zbrojovky pustila jak se patří plná energie a i když se o první šanci druhého dějství postaral Stanislav Vávra, jehož střelu z malého vápna zblokoval Stronatti, byli to hráči v bílé, kdo v druhém dějství zvedali ruce nad hlavu. Hladký se po rohovém kopu soupeře srazil s Viktorem Zapatou a právě kolumbijský hráč v dresu Baníku se v následné skrumáži zorientoval nejrychleji a snížil na 1:2.

Zrovna asistující Daniel Holzer, jenž si inkriminovaný rohový kop postavil, patřil v druhém dějství k nejlepším hráčům na hřišti a prsty měl i v brance vyrovnávací, ke které mu ale výraznou měrou pomohl i Aleš Schuster. Stoperovi Zbrojovky se nevyvedla malá domů, a i když byl Hladký u míče dřív než Holzer, od beka z povolání se míč odrazil k novicovi v kádru Baníku Mehanovičovi, a tomu už zbývalo jen nastavit nohu.

A aby toho nebylo málo, sám Holzer si ještě v 71. minutě naběhl na centr Sukupa a rybičkou nikým neobsazený dokonal baníkovský "kambek". Na prohře Zbrojovky nic nezměnila ani závěrečná tutovka Petra Buchty, který se dostal na malém vápně k zblokované střele, ideální moment pro zakončení ale prováhal i proto, že Pavlenka mu úhel včas zmenšil.

Ohlasy trenérů

Petr Frňka (FC Baník Ostrava): Šlo o zápas přípravy, takže bych vítězství nezveličoval či nepaušalizoval, oproti prvnímu dějství jsme bez míče donutili Brno k chybám. Daniel Holzer nám prakticky udělal celý druhý poločas, když ze hry odešel, šli jsme do pasivity. Můžu říct, že mi Holzer s rozhodováním ohledně jeho postu dělá příjemné starosti.

Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno): Udělali jsme hrubé chyby v obou dnešních utkáních, pro kluky je to škoda, protože jsme měli na vítězství. Když ale uděláte takové individuální chyby, můžete těžko pomýšlet na úspěch. Bylo to pro nás vyvrcholení tohoto přípravného bloku, bohužel jsme nesplnili to, co jsme si před zápasem řekli, a odcházíme tak s porážkou.