Zbrojovka potvrdila roli favorita a v Třebíči zvítězila 4:0

Zbrojovka potvrdila roli favorita a v Třebíči zvítězila 4:0

T ř e b í č - Postup stvrzený v dešti - Zbrojovka zvládla utkání 2. kola Poháru FAČR a na hřišti Třebíče vyhrála 4:0. Dvakrát se trefil třebíčský rodák Mezlík, další góly přidali Pašek a Marković. Ve 3. kole zavítáme 6. září do Znojma.

Zbrojovka se snažila od začátku diktovat tempo hry, hustý déšť ale fotbalu po většinu doby příliš nepřál. Aktivitou hýřil zejména Mezlík, ve svém takřka domácím prostředí vyslal na Kotnoura několik střeleckých pokusů.

Jak čas plynul, hra se vyrovnávala. Nebezpečná byla pro Zbrojovku zejména situace z 18. minuty - Chlupův centr z rohového kopu prosvištěl malým vápnem a domácí neměli daleko k zajímavé možnosti.

Jinak si šance vypracovávala spíše Zbrojovka a před změnou stran také otevřela skóre. Buchta povedeným centrem našel Davida Paška, jehož hlavička skončila v síti - 0:1.

Za další dvě minuty napálil do sítě odražený míč Pavel Mezlík a Zbrojovka dohrála půli v euforii.

Do druhé části hry přišel i špílmachr Zavadil, Zbrojovka si v poklidu hlídala náskok a snažila se nepřipouštět žádné komplikace. Definitivní pojistka přišla v 70. minutě - Marković byl při dorážce Kaščákovy rány faulován a nařízenou penaltu proměnil Pavel Mezlík. Štěpán Svoboda navíc viděl za faul červenou kartu.

Když gól, tak rovnou dvakrát - tohoto hesla se Zbrojovka držela také tentokrát. Fischer vtipně vysunul Miroslava Markoviće a srbský střelec potvrdil dobrou pohodu z ligy - 0:4.

Tento výsledek tedy posunul Zbrojovku do 3. kola. V něm na nás čeká utkání ve Znojmě, které přehrálo Rosice 3:1. Hracím termínem je 6. září.

Ohlasy trenérů


Libor Zelníček (Třebíč): "Proti ligovému celku se dá uspět občas, ne pravidelně. A dnes byla Zbrojovka jasně lepší a zaslouženě vyhrála. Přesto jsme měli uhrát přijatelnějším výsledkem. Co se vyloučení týče, přišlo mi poměrně přísné."
Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Utkání jsme měli pod kontrolou, převahu jsme vyjádřili i gólově, s tím tedy mohu být spokojen. Dokud soupeř cítil šanci, hrál zodpovědně, ale dvě branky nás uklidnily a nakonec mohlo být skóre i vyšší. Chtěli jsme dát šanci i těm, kteří nenastupují pravidelně v mistrovských soutěžích."
V Třebíči musí být znát rozdíl dvou soutěží. Jedeme si pro postup, říká trenér
12.08.2014 | Jan Hrabálek, Martin Lísal

V Třebíči musí být znát rozdíl dvou soutěží. Jedeme si...

Ve středu začne Zbrojovka svoji pouť Pohárem FAČR, v němž byla v minulé sezoně velmi úspěšná a...