Markovićův gól nestačil, Zbrojovka podlehla Braunschweigu 1:2

Markovićův gól nestačil, Zbrojovka podlehla Braunschweigu 1:2

Ani zlepšený výkon na účastníka letošní bundesligy nestačil. Zbrojovka vedla díky brance Markoviće, dvě chyby v rozmezí tří minut ale znamenaly obrat a další šance už Brňané nedokázali využít. Další duel je čeká ve čtvrtek s Taškentem.

Zbrojovka se do soupeře pustila bez respektu a v první půli byla - až na desetiminutový herní výpadek - aktivnějším celkem. Šancí k vidění mnoho nebylo, největší nebezpečí pro branku soupeře znamenal Keresteš. Jednu jeho ránu vyškrábl gólman Gikiewicz na rohový kop, druhá těsně minula šibenici.

Brunšvičtí Lvi zatlačili Brno ve zmíněné desetiminutovce, obrana musela řešit několik rohových a přímých kopů, jinak si ale exbundesligový celek výraznější šanci nevypracoval.

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé půli. Nebezpečný byl zejména Fischerův pokus pod břevno, a pak už přišel i gólový úspěch. Sýkora se blýskl pěknou individuální akcí a našel volného Miroslava Markoviće, který se nemýlil a zamířil k tyči - 1:0.

Poté ovšem přišly kruté tři minuty, do kterých se vtěsnalo dvojí zaváhání a obrat. Nejprve Brno nezachytilo akci soupeře a po rychlém sprintu srovnal tvrdou ranou Salim Khelifi.

Následně nevyšla spolupráce gólmana se stopery a výsledkem byl druhý gól, Marcel Correia trefil prázdnou branku neomylně. Blízko vyrovnání byli posléze Fischer s Jugasem, nebylo jim ale přáno.

Ke srovnání nevedla ani akce z 83. minuty, Košťál hlavičkoval jen do břevna a nevyšel ani nadějný kontr čtveřice hráčů v červeném. Závěr už si Braunschweig pohlídal a Brno tak prohrálo 1:2. Další herní test čeká na naše hráče ve čtvrtek, utkají se s Taškentem.

Video (Vasilij Mantulin)

Chyby kalí celkový dojem z utkání, hodnotí trenér Kotal duel s Braunschweigem
14.07.2014 | Martin Lísal

Chyby kalí celkový dojem z utkání, hodnotí trenér...

K a p r u n - Brněnská Zbrojovka má za sebou dva víkendové přípravné zápase. Pro náš web je přímo z...