Zbrojovka poprvé v přípravě padla, postaral se o to Hradec

Zbrojovka poprvé v přípravě padla, postaral se o to Hradec

V Ústí nad Orlicí jsme byli svědky, alespoň co se přípravy týče, dvou poprvé. Zbrojovka v letní pauze zaznamenává první ztrátu, Hradec si naopak připisuje premiérové vítězství. O výhře 2:0 rozhodli "Votroci" už v prvním poločase.

Domácí od úvodních minut vykazovali hlad po první výhře v přípravě, premiérová tutovka však patřila Zbrojovce. Marek Kaščák se na penaltovém puntíku ocitl zcela nehlídaný, jenže bránu z dobré pozice přestřelil.

Brno posléze převzalo otěže zápasu do svých rukou a dlouho drželo míč na svých kopačkách, ve 14. minutě ale hosty musel podržet gólman Doležal. Dvořák totiž vyklouzl z ofsajdové pasti a šel na brněnského brankáře úplně sám, chladnou hlavu však nezachoval.

Další úspěšný zákrok si strážce brněnské svatyně připsal i po zakončení Jukla z třiadvacáté minuty, míč ale vyrazil pouze k nohám Haliloviče, jenž tak poslal hosty do vedení. A aby toho nebylo málo, v závěru poločasu ještě zvýšil Dvořák, jemuž se Doležala podařilo překonat až na třetí pokus.

Do druhého dějství nastoupila Zbrojovka v kompletně změněné sestavě a minimálně v držení míče měla od té doby navrch. Na šance se ale hostující borci více než nadřeli - za zmínku stojí snad jen zakončení Jugase po rohovém kopu, ani tato rána se mezi tři tyče nevešla.

Zápas dvou odlišných poločasů tak patřil domácím, jenž si připisují první vítězství v přípravě. Zbrojovka naopak selhávala hlavně v kreativitě, i proto poprvé v letní pauze odjíždí s prázdnou.

Do zápasu nezasáhl zraněný Markovič a ani Michal Škoda, který odešel na testy do týmu nováčka Synot ligy z Českých Budějovic.

Václav Kotal:: "V první půli jsme nechali soupeři moc prostoru, nedařila se nám kombinace, protože jsme prohrávali příliš mnoho osobních soubojů. Po přestávce a vystřídání se naše hra zlepšila, přidali jsme na důrazu, vytvořili jsme si příležitosti, ale nedali jsme je. V kontextu celého utkání je výhra Hradce zasloužená."

Nová tvář brněnského útoku má jasný cíl: trvale se zabydlet v kádru A mužstva
02.07.2014 | Jan Hrabálek

Nová tvář brněnského útoku má jasný cíl: trvale se...

B r n o - Před středečním dopoledním tréninkem se Tomáš Brigant, který přišel do Brna v zimě z...

Fotogalerie

Všechny fotografie