I druhá oslava byla gólová, Zbrojovka se v Rakousku prosadila hned jedenáctkrát

I druhá oslava byla gólová, Zbrojovka se v Rakousku prosadila hned jedenáctkrát

P o y s b r u n n - Brňané mají za sebou druhý přípravný zápas, v rámci několikerých oslav klubu v Poysbrunnu odehráli utkání proti regionálnímu výběru. V něm zvítězili 11:1, hattrick si připsal Jan Sýkora.

Zbrojovka začala podle očekávání aktivně a bylo znát, že mezi oběma soupeři je podstatný rozdíl. Brňané bavili diváky (řada z nich dojela z Brna) pohlednými akcemi i góly.

Surynek nejprve branku v dobré šanci přestřelil, ve 4. minutě ale otevřel skóre Jindřich Stehlík a za dalších deset minut zaskočil domácího gólmana Miroslav Keresteš, jeho centr propadl až do sítě.

Další gól - a svůj první brněnský - měl na svědomí Jakub Jugas, prosadil se po rohovém kopu. Vzápětí domácí korigovali, zaváhání obrany využil Adis Barucija a snížil na 1:3. Za chvilku byl ale rozdíl opět tříbrankový, premiérový gól si připsal také Martin Surynek.

Tentýž hráč trefil v první půli tyč, střelecký účet této pasáže nakonec uzavřel po kombinační akci Šimon Šumbera.

Do druhého poločasu Zbrojovka prostřídala a po šesti minutách hry přidala další gól, jehož autorem tentokrát byl David Pašek. Chvilku po něm přidal sedmý zásah Karel Kroupa a na 8:1 zvýšil Jan Sýkora.

Ten během čtvrthodiny zkompletoval čistý hattrick, mezi jeho góly se vklínila řada šancí, v té největší trefil Zavadil krásným lobem břevno. Několik skvělých zákroků si připsal gólman oslavenců Mrkvica, v sestavě se objevili i další fotbalisté z tuzemska.

V samém závěru upravil skóre na 11:1 Tomáš Brigant, pro něhož to taktéž byla první branka v "áčku. Výsledkem tedy bylo dvanáct branek a důstojná kulisa k oslavám poysbrunnské kopané.

Trenér Kotal hodnotí druhý přípravný zápas
27.06.2014 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí druhý přípravný zápas

P o y s b r u n n - Tvrdé období nabírání kondice si Zbrojovka zpestřila dvojicí přípravných duelů,...
Ke druhému hernímu testu vyráží Zbrojovka do Rakouska
26.06.2014 | Martin Lísal

Ke druhému hernímu testu vyráží Zbrojovka do Rakouska

I druhý přípravný zápas odehraje Zbrojovka v rámci oslav, tentokrát míří za hranice do rakouského...