Ve druhém utkání se Brno prosadit nedokázalo. Jihlava smetla postupové naděje

Ve druhém utkání se Brno prosadit nedokázalo. Jihlava smetla postupové naděje

BRNĚNSKÉ IVANOVICE - Ve druhém sobotním utkání Zbrojovka potřetí v řadě v rámci Tipsport ligy nestačila na Jihlavu. Vysočina se gólově prosadila v obou poločasech a zajistila si tak první místo ve skupině.

Do druhého sobotního utkání mohla druhá jedenáctka hráčů Zbrojovky vstoupit povzbuzena výhrou svých spoluhráčů nad Olomoucí, avšak předem bylo jasné, že Brno nečeká proti Jihlavě nic snadného. Vysočině se v Tipsport lize pravidelně daří, když ji v roce 2012 dokázala opanovat a loni po výhře ve skupině vypadla v semifinále. V obou případech si dokázala ve své cestě poradit i se Zbrojovkou, v roce 2012 poměrem 2:0, v loňském roce dokonce dokázala vstřelit ještě o dvě branky více. Tahle nepříznivá bilance mohla brněnským sloužit jako dobrá motivace k odvetě. Jihlava však byla před dnešním utkáním v dosavadním průběhu Tipsport ligy stoprocentní...

Že jihlavským tento tradiční zimní turnaj nadmíru sedí bylo na hřišti vidět od prvních minut, kdy Vysočina obklíčila Zbrojovku kolem jejího vápna. Když se zdálo, že Zbrojovka po udržení čistého konta v prvních deseti minutách přestála úvodní tlak, přišla první branka Jihlavy. Proti ráně Marcina si Petr ještě dokázal poradit, vůči dorážce Murise MEŠANOVIĆE byl však již bezmocný.

Brno po inkasované brance přidalo na aktivitě a snažilo se do šancí dostávat postupnou kombinací. Byla to ovšem znovu Jihlava, kdo se dočkal brankové příležitosti. Po hrubce domácí obrany zachránila Zbrojovku spojnice Petrovy brány. O jeden z mála střeleckých pokusů na druhé straně se postaral Vávra, bránu však netrefil.

S blížící se poločasovou pauzou tlak Brna sílil a další ohrožení jihlavské brány měl po kombinaci s Fischerem na starost opět Vávra. Tentokrát byl proti hostující brankář Hanuš. Největší šance Zbrojovky pak přišla dvě minuty před závěrečným hvizdem prvního dějství. Šumbera nadýchaným centrem našel Markoviće, ten ale bohužel pro brněnské v nadějné pozici minul bránu. Během oddychu mohli být tedy spokojenější hosté z Jihlavy.

Snahy Zbrojovky o zvrácení skóre uťal druhou trefou Jihlavy v 55. minutě Jan KOSAK a od této chvíle už to mělo Brno s postupem hodně těžké. V 64. minutě mohlo být ještě hůře, ale s tečovanou střelou si Radek Petr dokázal skvělým reflexem poradit.

Zbrojovce se ani po druhé inkasované brance nedala odepřít snaha, ovšem náznaky nadějných kombinací končily k brněnské smůle obvykle nepřesnou přihrávkou. Jihlava se tak ještě dočkala třetí branky z pokutového kopu, který proměnil Matůš MARCIN a definitivně zajistil Jihlavě třetí výhru ve skupině a jednoznačný postup z prvního místa.


Tabulka skupiny A
1.Jihlava3 3 0 0 8:1 9
2.Znojmo2 1 0 12:43
3.Zbrojovka3 1 0 22:5 3
4.Olomouc2 0 0 21:30

Fotogalerie

Všechny fotografie