Zbrojovka zdolala Sigmu 2:1, postupu se může přiblížit proti Jihlavě

Zbrojovka zdolala Sigmu 2:1, postupu se může přiblížit proti Jihlavě

BRNĚNSKÉ IVANOVICE - První góly, první výhra a zachování šance na první místo ve skupině. První ze dvou sobotních utkání Tipsport ligy Zbrojovce sedlo a po brankách Kroupy a Zavadila může Brno stále myslet na postup.

První sobotní zápas Tipsport ligy, ve kterém se setkali vítězové této soutěže z let 2009 a 2011, přilákal do Brněnských Ivanovic solidní zástup fanoušků. Postupová matematika před utkáním byla z pohledu Zbrojovky jasná. Pokud chtělo Brno i dál pomýšlet na vítězství ve skupině, muselo svého soupeře porazit. Sigma ve svém prvním utkání již podlehla šestibodové Jihlavě, a tak nemuseli svěřenci Zdeňka Psotky pociťovat jakýkoliv tlak. Jako kapitán se v brněnském dresu představila uzdravená posila, Miroslav Keresteš.

Zbrojovka zahájila svoje druhé představení v Tipsport lize spíše opatrně a vycházela ze zabezpečené defenzívy. Jako první přerušil sérii rozvážných kombinací pokus Pavla Zavadila, míč však během letu vystoupal výš, než by si brněnský tahoun přál. Přesně o deset minut později přišla první velká šance hostů a v ní se ocitl exbrněnský Dominik Simerský. Odkrytou bránu však nedokázal trefit.

Nutno podotknout, že Sigma byla v první půli aktivnějším celkem. Byla to však Zbrojovka, kdo se po půlhodině hry dokázal prosadit. První zásah Zbrojovky na turnaji a v zimní přípravě vůbec si po akci Keresteše připsal povedenou ranou Karel KROUPA. Vedení bohužel vydrželo jen deset minut, když se povedenou akcí prezentoval Matúš MIKUŠ, kterého Sigma v utkání testovala. Do kabin se tedy šlo za poločasové remízy.

Postupové akcie Zbrojovky zachránila v úvodu druhé poloviny tyč po střele Karaše. Co akcie naopak mohlo zvýšit byl průnik Karla Kroupy, Zlámal v bráně Olomouce byl ale proti. Když se pak v 69. minutě Skalákovi podařilo Zlámala překonat efektivním lobem, přerušil radost Brna zdvižený praporek pomezního. To brněnské již nemuselo mrzet o pět minut později. Pavel ZAVADIL opět potvrdil svůj přínos pro tým, když střelou zpoza vápna vymetl horní růžek olomoucké branky a poslal tak Zbrojovku do kýženého vedení!

Vstřelený gól brněnské nakopnul, a tak Zbrojovka pokračovala v aktivní hře. Sigma už si nedokázala vypracovat šanci na vyrovnání, Zbrojovka si tedy na svoje konto připsala první letošní výhru, která ji v postupové matematice Tipsport ligy udržuje ve hře o postup. Ten může vybojovat výhrou nad Jihlavou, kterou by se vyhoupla na šestibodovou hranici právě po bok Vysočiny. Ve prospěch Zbrojovky by hrál v tomto případě vzájemný zápas, situaci by pak mohlo zkomplikovat ještě Znojmo středeční výhrou nad Olomoucí. V tomto případě by rozhodovala minitabulka těchto tří celků.

Fotogalerie

Všechny fotografie