Zbrojovka vyhrála v Uničově a v poháru jde dál

Zbrojovka vyhrála v Uničově a v poháru jde dál

U n i č o v - Uničov - Zbrojovka 0:1, penaltový přízrak z roku 1995 zažehnán. Zbrojovka utkání 2. kola poháru České pošty zvládla a postupuje dál, rozhodl o tom Janotkův gól z 53. minuty. Na Brňany nyní čeká lepší z dvojice Admira Praha - Roudnice nad Labem, hrát by se mělo 25. září.

Zbrojovka začala poměrně svižně a vypracovala si v úvodu několik nadějných možností, tu největší zahodil v 10. minutě Markovič. Doležal na druhé straně tolik práce neměl, Jeřábek v nadějné možnosti poslal míč vedle.

Ještě před půlí minul branku rychlík Přerovský, na změnu skóre si tak necelých sedm stovek diváků muselo počkat až na druhý poločas. V něm měl Uničov i trochu smůly, neboť střelu Tomáše Janotky obránce Koutek lehce tečoval mimo dosah Uvízla - 0:1.

Brňané pak hru kontrolovali, i když jim trochu zatrnulo v 73. minutě. Jistý Doležal ale Ulmovu hlavičku precizním zákrokem zneškodnil. Brňané tak nedovolili návrat vzpomínek na rok 1995 a v Uničově zvítězili. Jejich další soupeř vzejde z dvojice Admira Praha - Roudnice nad Labem, duel se hraje příští středu.

Ohlasy trenérů

Ludevít Grmela (Zbrojovka Brno): "Splnili jsme cíl, se kterým jsme do Uničova jeli. Opět nás trápila produktivita, kdybychom proměnili více šancí, mohli jsme utkání dohrát v klidu. Takto naopak zahrozil v závěru soupeř, ale brankář Doležal nás podržel. Šanci dostali i členové širšího kádru, ale snažili jsme se sestavu nastavit tak, aby se i klíčoví hráči udrželi v zápasovém rytmu."