Junioři ve šlágru padli. Slavia otočila zápas brankami ve druhé půli

Junioři ve šlágru padli. Slavia otočila zápas brankami ve druhé půli

B R N O - Poté, co junioři z posledních sedmi zápasů odcházeli jako vítěz, přivítali v ten pravý okamžik na Srbské druhou Slavii. Ta se v případě výhry mohla na Zbrojovku bodově dotáhnout...

Junioři Zbrojovky zahájili zápas pasivně. Na hráčích Slavie byla od úvodních minut vidět touha po vítězství a po deseti minutách se do velké šance po chybě v rozehrávce Zbrojovky řítil Zámečník. Ten však v zakončení selhal. Ani na druhé straně na sebe první šance nenechala dlouho čekat. Šumbera běžel zcela sám na brankáře Hrubeše, situaci ale špatně vyhodnotil a místo zakončení volil pouze přihrávku do ofsajdu. Na druhé straně musel předvést skvělý zákrok Veselý, když se míč po přímém kopu a následné teči snášel pod břevno.

V době, kdy Slavia pokračovala v aktivní hře, přišel úvodní gól Zbrojovky. Po vybídnutí Vávry skvěle zakončoval Dalibor DVOŘÁK a stejně jako proti Hradci poslal domácí do vedení.

První půli zakončily ještě dvě krásné rány. Ta Šumberova z velké vzdálenosti skončila jen těsně nad, na druhé straně z přímého kopu nastřelil Verner spojnici.

Do druhé půle vyběhla Slavia s ještě větším nasazením a byla odměněna vyrovnávací brankou. Pěknou individuální akci Lišky zakončoval Viktor ŠIMEČEK a Veselý byl bez šance.

Vyrovnávací branka hosty nabudila ještě více. Odměnou za aktivní hru byla nejprve šance Zámečníka, se kterou si Veselý ještě poradil. Následně však přišel rohový kop, do zakončení se dostal František LIŠKA a obrat byl dokonán.

Zbrojovka již nedokázala na dva údery v krátkém časovém sledu zareagovat a tři kola před koncem přepouští kvůli horší bilanci ze vzájemných zápasů první příčku právě svému dnešnímu soupeři.

Richard Dostálek, trenér: : "Jsme zklamaní. V první půli jsme měli utkání pod kontrolou, hráli jsme aktivně, nepustili jsme Slavii do ničeho podstatného. Druhou půli jsme ale nezvládli. Teď nemáme situaci ve svých rukou, musíme čekat na zaváhání Slavie a my přitom musíme naplno bodovat. Ale nezvádáme to."