Šest gólů, tři body. Brňané jdou po drtivé výhře znovu do čela juniorské ligy

Šest gólů, tři body. Brňané jdou po drtivé výhře znovu do čela juniorské ligy

P r a h a - To byl koncert! Juniorka zničila pražskou Duklu na jejím hřišti šesti góly a vrátila se do čela tabulky. Na druhou Slavii má aktuálně bodový náskok, Pražany ovšem čekají ještě dva zápasy, zatímco Zbrojovku jeden.

Hodně napoví pondělní kolo - Zbrojovka doma hostí Příbram (od 15 hodin, místo upřesníme) a Slavia hraje od 13 hodin v Liberci. Ve čtvrtek 5. června pak na Pražany čeká domácí duel s Baníkem.

Zbrojovka bojovala o udržení naděje i s uzdraveným Dolným, který měl hned ve 2. minutě solidní šanci. První gól ovšem vstřelila domácí Dukla - Vopatovu nezištnou přihrávku uklidil do sítě Bidje Manzia.

Zbrojovka si naštěstí připravila rychlou odpověď a nestihla ani znervóznět. Pospíšilův centr prošel nepovšimnut domácí obranou a Jozef Dolný hlavou srovnal na 1:1. Návrat po zranění tedy zimní posila oslavila gólem.

V závěru první půle zlomili Brňané zápas na svou stranu. Studeného prudká střela skončila v síti, kam jí pomohla teč Stanislava Vávry - 1:2.

Jestli domácí pomýšleli po změně stran na zvrat, dostal jejich plán poměrně rychle trhlinu. Slovenské duo ve službách Zbrojovky využilo chyby obrany, Dolného pokus zamířil jen do tyče, ovšem Tomáš Brigant nelenil a míč umístil tam, kam patří - do sítě.

A v 55. minutě bylo pro Duklu ještě hůř. Vávrův centr umístil do sítě Petr Fojtík, který byl na hřišti sotva dvě minuty - Brno vedlo 4:1 a kráčelo za třemi body.

Vykřesat jiskru naděje mohl Gajecký, v dobré pozici ovšem minul branku a pak už úřadovala opět Zbrojovka. V rozmezí dvou minut se trefili Jakub Krejčíř a Stanislav Vávra, kteří stanovili konečné skóre utkání na 1:6. Další šance Štěpánek zlikvidoval, po Brigantov průniku mu pomohla tyč a Ullmann mířil do břevna.