Tvrz dobyta - brněnská juniorka podlehla doma Liberci

Tvrz dobyta - brněnská juniorka podlehla doma Liberci

B r n o - Juniorka Zbrojovky přišla o letošní domácí neporazitelnost, ve druhém jarním utkání podlehla čtvrtému Liberci 0:1. Jediný gól vsítil v prvním poločase Ndiaye.

Úvodní nebezpečný moment měl na svědomí domácí Brigant, odvážným průnikem ale vybojoval jen rohový kop, po kterém hlavičkoval Zezula nad branku. Zbrojovka nasadila do utkání z širšího kádru prvního mužstva Dolného, Sedláka, Vávru, Kunce či Hyčku.

A právě Hyčka byl blízko gólu v 11. minutě, míč ovšem nasměroval pouze do tyče. I nadále bylo Brno mírně aktivnější, z řady rohů ovšem nic nevytěžilo a naopak přišel úder na druhé straně. Hostující Ndiaye gólovou akci založil i zakončil, čímž otevřel gólový účet utkání - 0:1.

Vzápětí opět útočilo Brno, po faulu na hranici šestnáctky zahrával Dolný přímý kop, Kolář ovšem vyrovnání nepřipustil. Dolný chvilku poté střílel z deseti metrů, vzápětí pálil tvrdě Kunc - i tentokrát ale Kolář zakročil a potvrdil pověst hlavního libereckého hrdiny utkání.

Ve druhé půli již Brňané tolik šancí neměli, byť nadále více drželi míč. Hru kouskovalo několik střídání a Liberec nakonec těsný náskok uhájil, čímž se stal prvním letošním plenitelem v brněnské tvrzi.

Fotogalerie

Všechny fotografie