Juniorka zakončila podzim výhrou na hřišti Táborska

Juniorka zakončila podzim výhrou na hřišti Táborska

T á b o r - Poslední zápas roku 2013 má za sebou i brněnská juniorka. Na hřišti Táborska zvítězila přesvědčivě 4:1, dvakrát se trefil Marković a další góly přidali Přerovský s Vávrou. Brňané tak přezimují na druhé příčce, o bod za vedoucí Slavií.

V duelu devatenáctého s prvním byly karty rozdány poměrně jasně a Zbrojovka, sužovaná velkou marodkou, se také do svého soupeře pustila hned od úvodních minut. Po sedmi minutách hry se v první velké šanci ocitl Marković, Hňup jeho ránu z úhlu nohou vykopl.

Chvilku poté namířil Vávra jen těsně vedle branky, kam zamířil i Sedlák. Až ve 24. minutě se Brňané dočkali. Centr z levé strany si ve vápně našel Daniel Přerovský a míč uklidil do sítě - 0:1.

Vzápětí mohl kontrovat domácí Mašek, jeho rána otřásla břevnem Veselého branky. Ještě před půlí odmítl navýšení náskoku Přerovský, v dobré pozici těsně minul.

Po pauze zahrozilo nejprve Táborsko, Kukučka nicméně ve skvělé pozici mezi tyče nezamířil, za což následoval trest - nejlepší střelec juniorské ligy Stanislav Vávra zakončil kombinaci Zbrojovky a upravil skóre na 0:2.

Táborsku nebylo souzeno vrátit se do zápasu, v další nadějné možnosti mířil totiž Kutner nad a posléze si vzal slovo srbský střelec Miroslav Marković. Ten během čtyř minut zakončil dvě kombinační akce a zdvojnásobil tak vedení Zbrojovky - 0:4. Další šance nevyužili Vávra s Kuncem.

Až deset minut před koncem se dočkali i domácí. Bakuleho trefa ještě nebyla pro ofsajd uznána, Ondřej Stránský ale po Bosnyakově příhře upravil na 1:4. Na samý závěr utkání si zahrál i náhradní gólman Zádrapa, který dokonce vyfasoval i žlutou kartu. Brňané tak zakončili podzim výhrou a přezimují na druhé příčce tabulky.

Ohlasy trenérů

Richard Dostálek (Zbrojovka Brno): "Podali jsme kvalitní výkon, navzdory tomu, že nás zasáhla až neskutečná marodka. Vypomohli nám naštěstí hráči áčka, konkrétně Marković, Hyčka, Přerovský a Avdić. Musím ocenit jejich skvělý přístup k utkání, nic nevypustili a hráli naplno."