Hattrick Stanislava Vávry položil základ k výhře juniorky nad Duklou

Hattrick Stanislava Vávry položil základ k výhře juniorky nad Duklou

B r n o - Juniorka se pro tento kalendářní rok rozloučila s domácím prostředím ve velkém stylu - Duklu smetla 4:0, k čemuž výrazně pomohl hattrickem nejlepší střelec Brňanů Stanislav Vávra!

Ten tak dohromady vsítil již 14 branek, čímž dostihl na čele tabulky střelců celé ligy jihlavského Jakuba Teplého. Zbrojovka se díky výhře bodově dotáhla na Mladou Boleslav, o bod víc má aktuální lídr tabulky - pražská Slavia.

Brňané se do soupeře pustili s vervou, v dobrých pozicích se ocitli Sedlák a Vávra. Neuspěli, nicméně ve 28. minutě se už skóre měnilo. Begič zahrál ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil bezpečně Stanislav Vávra, míč poslal do šibenice - 1:0.

Pak se ke slovu dostal i soupeř, Zezula na poslední chvíli ukopl míč před Gajeckým a Brejchovo sólo zneškodnil výtečným zákrokem Veselý. Dvě šance Dukly přišly ještě v závěru poločasu, Gajecký ovšem zamířil vedle branky a Juroška nad. Ke smůle hostujícího celku se mezi tyto dva momenty vklínila branka Zbrojovky - po Krškově rohu se hlavou prosadil kapitán Tadeáš Zezula a upravil skóre první půle na 2:0.

Sny o návratu do utkání hostům zdusila 50. minuta. Anel Smajić, hrající svůj druhý zkušební zápas, našel rozběhnutého Stanislava Vávru a ten měl svůj den - 3:0. Odpovědět mohl Frycer, ovšem jeho pokus narazil na skvěle chytajícího Veselého.

Zbrojovka měla i další šance, Vávru vychytal Němčanský a Avdić trefil hlavou břevno. Devět minut před koncem se v solidní pozici Toman, Veselý však po čistém kontu hodně toužil a předvedl další zákrok. Konečnou podobu tak dal výsledku Stanislav Vávra, po Šuralově pasu zkompletoval hattrick a rozhodl o výhře Zbrojovky 4:0.

Ohlasy trenérů

Richard Dostálek (Zbrojovka Brno): "Dnes jsme vyhrálo zaslouženě, hráči působili kompaktně a od první minuty šli zodpovědně za výhrou. V tom se duel lišil od těch předcházejících, ve kterým jsme museli dotahovat. Hrdinou zápasu byl Vávra, ale pochválit je třeba i ostatní hráče, kteří mu výtečné možnosti připravili."