Zbrojovka - Mladá Boleslav 1:1. Souboj lídrů juniorské ligy neměl vítěze

Zbrojovka - Mladá Boleslav 1:1. Souboj lídrů juniorské ligy neměl vítěze

B r n o - Největším tahákem pondělních zápasů Juniorské ligy byl souboj dvou aktuálně nejlepších týmů soutěže. Lídr z Mladé Boleslavi zavítal na hřiště druhé Zbrojovky. Branky padaly jen v prvním dějství, Brno poslal do vedení ve 26. minutě Vávra, krátce na to srovnal Skořepa. Ve druhém poločase se už rozdávaly jen karty, takže se Zbrojovka nakonec rozešla s Mladou Boleslaví smírně 1:1.

Hráči Zbrojovky měli před zápasem o motivaci postaráno – v případě vítězství se mohli bodově dotáhnout na svého soupeře. Mladá Boleslav zase toužila po tom, aby jako první tým v letošním ročníku neodjížděla z Brna s prázdnou. Větší touha po splnění vytyčeného cíle byla v úvodu utkání cítit z domácího celku. Již v 7. minutě mohl otevřít skóre po zpětném centru Kunce Milan Lutonský, ale jeho pohotová rána skončila těsně vedle levé tyče.

Stejný hráč na sebe upoutal pozornost i o deset minut později, kdy se pro změnu dostal do zakončení hlavou a gólman Mladé Boleslavi Hankic na poslední chvíli vyškrábl jeho pokus nad břevno. Když se brněnskému záložníkovi nepodařilo prosadit coby střelci, přesunul se do role nahrávače. Ve 26. minutě Lutonský potáhl míč po levém křídle a na jeho následný přízemní pas si na zadní tyč seběhl Stanislav Vávra a poslal Zbrojovku do vedení.

Ze zaslouženého gólu se ovšem Brňané neradovali dlouho. O necelé tři minuty později totiž Středočechům vyšla parádní akce po pravé straně a Stanislav Skořepa měl snadnou úlohu, trefil odkrytou bránu a srovnal skóre.

V závěru prvního poločasu mohl dokonat obrat po přihrávce Jeslínka agilní Zahustel, jenž se zničehonic ocitl tváří v tvář Veselému. Brněnský gólman ale zachoval chladnou hlavu, počkal si do posledního možného okamžiku a střelu protihráče zlikvidoval.

Po přestávce se na hřišti začalo přiostřovat. Jeden důrazný souboj střídal druhý a fotbalová krása byla ta tam. Po necelé hodině hry se však fanoušci přeci jen dočkali obrovské šance, měla ji na svědomí družina trenéra Vrabce. Jeslínek se štěstím procedil míč na autora první boleslavské branky Skořepu a ten pelášil sám na Veselého. Domácí gólman se i podruhé v utkání v souboji jeden na jednoho zaskvěl a udržel Zbrojovku ve hře.

Druhé dějství nabídlo urputný boj o každý centimetr hřiště. Důkazem toho jsou dvě vyloučení. V 60. minutě byl jako první poslán předčasně do sprch po druhé žluté kartě brněnský Ladislav Hanuš a prakticky vzápětí jej následoval Jiří Jeslínek z Mladé Boleslavi.

Zbrojovka se sice v poslední čtvrthodině snažila prodloužit svou vítěznou sérii na domácím hřišti, ale jelikož v samotném závěru hlavičkující Jakub Černý poslal míč těsně nad bránu, bylo rozhodnuto, že se bude poprvé v letošní sezoně doma o body dělit.