Juniorka zvítězila na Slovácku 3:0 a upevnila si druhou příčku

Juniorka zvítězila na Slovácku 3:0 a upevnila si druhou příčku

Brněnská juniorka nadále válí - v utkání 14. kola své soutěže zvítězila na hřišti Slovácka 3:0. O dvě branky se postaral Přerovský, jednou se trefil Vávra. Zbrojovka tak zůstává na dohled vedoucí Mladé Boleslavi.

Zbrojovka se rozjížděla pomalu, nicméně díky standardním situacím převzala postupně iniciativu a byla také odměněna první velkou šancí - Přerovský se dravě vřítil do vápna, předložil míč Vávrovi, ten ale svou bilanci pěti vstřelených branek zatím nerozšířil, míč zastavil na brankové čáře jeden z obránců.

Po půlhodině hry se ovšem Zbrojovka přece jen dostala do vedení. Drbalovu ránu vyrazil Fryšták před sebe, kde už číhal Daniel Přerovský. Napoprvé sice trefil tyč, ale reparát zvládl a bylo to 0:1.

Ještě do přestávky mohl zvýšit Lutonský, proti jeho ráně ovšem Fryšták zakročil bezchybně. Pohledem pak sledoval hlavičku Zezuly, po které míč prolétl nad břevnem.

Do druhé půle domácí tým prostřídal, vyrovnat se mu ale nepovedlo. Naopak - Stanislav Vávra ve své druhé šanci uspěl a hlavou zvýšil na rozdíl dvou branek.

Zbrojovka nadále diktovala tempo hry, Lutonskému ale dnes nebyl úspěch přán, další jeho ránu opět zlikvidoval Fryšták. Na druhé straně mířil Bartoš nad Veselého branku.

Definitivní rozhodnutí padlo deset minut před koncem. Přerovský využil zaváhání domácí defenzivy, zmocnil se míče a poslal jej nekompromisně k tyči - 0:3.

V posledních vteřinách ještě Zezula pomohl Veselému k čistému kontu, když zastavil brejk dvou na jednoho, neujal se ani následný rohový kop. Brňané tak zvítězili na hřišti Slovácka 3:0 a na vedoucí Boleslav nadále ztrácejí tři body.