Juniorka zdolala i Baník a vyhrála počtvrté v řadě

Juniorka zdolala i Baník a vyhrála počtvrté v řadě

R o s i c e - Brněnská juniorka se rozjela po vzoru loňských mistrů! V Rosicích zdolala v poklidném tempu ostravský Baník 2:0 a vyhrála tak počtvrté v řadě. O branky se postarali Jukl a Vávra.

Vzhledem k faktu, že "áčka" obou mužstev se měla utkat o dvě hodiny později v Ostravě, nachystali oba kouči sestavy s řadou nezvyklých jmen. V brance Zbrojovky se objevil Zádrapa, chyběl Zezula, tradiční stálice obrany jela s prvním mužstvem.

Brňané byli v úvodu aktivnějším celkem, Macejovi v brance se připomněl Drbal. Na druhé straně Půdův průnik odvrátila obrana. První velkou šanci měl domácí Krška, jeho pokus Macej vytěsnil na břevno, od nějž se míč odrazil těsně před čáru.

Na čáře míč tančil o chvilku později i na druhé straně, po Byrtusově průniku a střele měl Zádrapa co dělat. Protiútok vedl Dvořák, Macej byl ovšem připraven a skóre se tak měnilo až v samém závěru první půle. Po chybě obrany se dostal do brejku David Jukl a rozvlnil síť počtvrté v sezoně - 1:0.

Ve druhém poločase se očekával tlak Baníku, nicméně ten se nekonal a Brňané poklidně drželi vedení. Po hodině hry bylo navíc ještě veseleji, když další brejk přetavil ve druhou branku Stanislav Vávra.

Tentýž hráč mohl vedení Zbrojovky ještě zvýšit, Macej jej ovšem vychytal a poradil si i s dalšími akcemi. Zbytek utkání rozkouskovala řada střídání a Brňané si už čtvrtou výhru v řadě pohlídali.