Juniorka otočila duel s Táborskem a má první letošní body

Juniorka otočila duel s Táborskem a má první letošní body

R o s i c e - Ještě čtvrthodinu před koncem prohrávala brněnská juniorka s Táborskem 0:1, díky střídajícím Krškovi s Kuncem však nakonec slaví výhru. Obrat na poslední chvíli znamená první tři body v nové sezoně.

Zbrojovka byla v úvodu lepším celkem, zejména Jukl obraně soupeře notně zatápěl. Svou první střelu ovšem namířil nad branku, druhou z těžkého úhlu do tyče.

Z hostů si vzal jako první slovo Stuchlík, po Bakuleho pasu se ocitl před Veselým, ovšem netrefil míč ideálně. Ve 27. minutě už se ale Táborsko dočkalo. Po standardní situaci umístil míč nechytatelně do sítě Robert Mariotti - 0:1.

Aktivní Jukl se ještě před půlí snažil srovnat, ale míč z jeho nohy skončil opět nad břevnem, kam zamířila i Škodova hlavička, a do kabin tak šli hosté s nadějným náskokem.

Ten hájili až do poslední čtvrthodiny. Zbrojovka prostřídala, měla převahu, ale vyložené šance nepřicházely. Avdiče vychytal dobře postavený Hňup, Fall mířil nad branku.

Když už se zdálo, že domácím není gól souzen, dostal se po rohovém kopu k odraženému míči střídajícíDavid Krška a technickou střelou jej poslal do sítě - 1:1.

Ukázalo se, že kouč Dostálek měl při poločasových šťastnou ruku - čtyři minutky před koncem totiž pláchl obraně soupeře Jukl, jeho pokus Hňup jen vyrazil a další střídající hráč Tomáš Kunc hlavou zajistil Zbrojovce první letošní body. 2:1, tak tedy zněl konečný výsledek.

Ohlasy trenérů

Richard Dostálek (Zbrojovka Brno): "Dnes to bylo šťastné vítězství. Chtěli jsme hrát od úvodu vysoký presink, což se nám sice dařilo, ale nebyli jsme přesní. Pak nás trochu zmrazil inkasovaný gól, který padl po zbytečném faulu a nedůslednosti v bránění. Druhý poločas už byl jen o tom, jestli se nám povede vyrovnat, naštěstí se tak stalo a nakonec jsme byli šťastnějším týmem."