Fischerův krásný gól na body nestačil, Zbrojovka v Jihlavě prohrála

Fischerův krásný gól na body nestačil, Zbrojovka v Jihlavě prohrála

J i h l a v a - Brněnská Zbrojovka neudržela v Jihlavě poločasovou remízu, kterou zajistil nádhernou trefou Roman Fischer. Po změně stran si vstřelil vlastní gól Schuster a Brňané tak po pěti zápasech vyšli bodově naprázdno.

Začalo se poměrně svižně. První zajímavou šanci měl domácí Vaculík, jehož přízemní ránu po rohovém kopu musel likvidovat Doležal. V 8. minutě už se ale skóre měnilo. Masopust odcentroval a střelecký démon Haris Harba přelstil brněnskou obranu, jeho hlavička byla nechytatelná – 1:0.

Za Zbrojovku mohl odpovědět Jan Šisler, který poměrně povedenou ranou donutil Hanuše k zákroku. Odražený míč vracel na branku Skalák, ten ale minul pravou tyč. Brno bylo po obdržené brance poměrně aktivní, neujala se ovšem ani Kerestešova hlavička a Buchtův dalekonosný pokus vyboxoval Hanuš. Na druhé straně měl Doležal štěstí při Masopustově střele, ta skončila vedle levé tyče.

Ve 27. minutě se Zbrojovka přece jen dočkala. Odražený míč přistál na noze Romana Fischera, ten z rohu pokutového území vyslal na Hanuše povedenou ránu a svým prvním ligovým gólem v dresu Zbrojovky srovnal na 1:1. Těsně před odchodem do kabin mohl Kučera vrátit Jihlavě vedení, jeho střelu ale stihl před čarou vykopnout Pernica.

Po změně stran přišel pro Brno smolný moment. Kučerův centr totiž Aleš Schuster usměrnil za záda překvapeného Doležala a domácí znovu vedli. Zúročili tak aktivní vstup do druhé půle. Když uplynula hodina hry, mohl se brněnský stoper prosadit i na druhé straně, ztroskotal ovšem na Hanušovi.

Velkou šanci na srovnání skóre měl v 68. minutě Skalák. Využil zaváhání jihlavské obrany, dostal se až před Hanuše, ovšem pokus o lob mu nevyšel, gólman zvládl zakročit. Nepřesnosti zase hatily jihlavské naděje na navýšení náskoku.

Hotovo mohlo být v 84. minutě, kdy už Zbrojovka otevřela hru, čehož využil Vaculík - po Kučerově přiťuknutí trefil pravou tyč Doležalovy branky.

Brněnským fotbalistům se už v závěru srovnat nepovedlo, poprvé po pěti duelech tak okusili hořkost porážky. O další body, které by mohly definitivně pojistit záchranu, se utkají příští neděli se Slavií.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "V sázce bylo hodně, vítěz si mohl zajistit definitivně záchranu. Tomu jsme přizpůsobili přípravu, věděli jsme o síle soupeře i o tom, že má silné začátky. I přesto jsme vstup do utkání nezvládli. Zlomovým momentem byl po našem vyrovnání vstup do druhé půle, dostali jsme se špatnou rozehrávkou pod tlak. Šance na vyrovnání jsme nevyužili, stále platí, že se nesmírně nadřeme na vstřelení branky."
Dát si takového vlastňáka se mi v životě nestalo, smutnil na Vysočině Alda Schuster
05.05.2014 | Jan Hrabálek

Dát si takového vlastňáka se mi v životě nestalo,...

Před čtrnácti dny byl brněnským hrdinou, když rozhodl o vítězství v Teplicích 1:0. Nyní v Jihlavě...
Zbrojovka se pokusí vybojovat záchranářskou jistotu v Jihlavě. Můžete být u toho!
03.05.2014 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Zbrojovka se pokusí vybojovat záchranářskou jistotu v...

B r n o – Do finále poháru Brno ve čtvrtek neproklouzlo. Teď už je v hlavách hráčů pouze a jen...