Zbrojovce statečný výkon body nepřinesl, s podzimem se loučí prohrou 1:3

Zbrojovce statečný výkon body nepřinesl, s podzimem se loučí prohrou 1:3

Zbrojovce se hned v úvodu podařilo gólem Skaláka dostat do vedení, šance na zvýšení skóre však nevyužila a Plzeň dokázala skóre otočit.

Brněnský lodivod Václav Kotal, známý tím, že dokáže svá mužstva připravit na důležité zápasy, jistě kvitoval čtrnáctidenní přestávku, která předcházela poslednímu utkání podzimu. Všem dobře známá situace v Plzni podle něj neměla na dnešní hosty působit negativním efektem, všichni však byli zvědaví, v jakém světle se na Srbské stále ještě Vrbův tým představí. Zbrojovka chtěla navázat na sérii třech domácích vítězství a odehrát proti Plzni kvalitní utkání tak, jak se jí to dařilo v loňské sezoně.

Hned v první minutě mohlo být pro brněnské hodně zle, když sám na bránu postupovala po Horváthově pasu dvojice plzeňských. Kolář však celou situaci nevyhodnotil dobře, ve finální fázi si míč předkopl příliš před sebe, čehož bleskovým vyběhnutím využil Hladký a celou akci Viktorie překazil. Nepsané pravidlo "nedáš, dostaneš" tak opět jednou na Srbské potvrdilo svoji platnost, a to hned po čtyřech minutách hry, kdy Zbrojovka předvedla akci jako z fotbalové učebnice. Fischer chytře prostrčil míč středem obrany na Jiřího SKALÁKA, který se ocitl tváří v tvář Matúši Kozáčikovi, který se po jeho ráně natahoval marně. Fantastický start Zbrojovky, když v první pětiminutovce dokázala vsítit vedoucí branku.

Inkasovaná branka favorizovanými hosty otřásla natolik, že po patnácti minutách hry pod jejich jménem svítila v kolonce střel nula. A tak to byla opět Zbrojovka, kdo mohl udeřit. Jiří Skalák se fantastickým uvolněním dostal za hostující obránce, naservíroval míč Karlu Kroupovi, ten jej však atakován poslal pouze do břevna Kozáčikovy brány! A věci se začaly dít i na druhé straně. Odražený míč po standardní situaci se dostal zpět k jejímu exekutoru Horváthovi, plzeňský kapitán neotálel, opřel se do míče a brněnské, stejně jako Plzeň o minutu dříve, zachránilo břevno.

Plzeň po rozpačitém úvodu začala častěji hrát s míčem u nohou, do další šance se ale ve 29. minutě opět řítil aktivní Skalák. Jeho střelu ještě domácí obrana dokázala zblokovat na roh, po jeho rozehrání se již ale musel vytáhnout Kozáčik, který měl štěstí, že Buchtova razantní hlavička mířila pouze do středu brány. Brno byl nebezpečnějším celkem i nadále, když ráně Lutonského ze 42. minuty nechybělo příliš, aby zapadla k levé Kozáčikově tyči.

V nastavení první půle přišel pro Zbrojovku až příliš krutý trest. Po řadě šancí na zvýšení skóre odpískal hlavní sudí Franěk k nevoli domácích fanoušků pokutový kop po souboji Košťála s Teclem. Míč si na puntík postavil Pavel Horváth, poslal jej po levé ruce Hladkého, ten sice vystihl směr, avšak na přesnou a razantní ránu nedosáhl. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1, statistika střel v poměru 8:5 pro Brno však musela překvapit i největší optimisty.

Poločasová řeč v kabině Zbrojovky zřejmě probíhala v duchu úvah nad tím, že Viktoria by se v tomto zápase dala přehrát, a podle toho to vypadalo také na hřišti. Brno mačkalo Plzeň kolem jejího pokutového území, jako by to byla právě Zbrojovka, kdo stíhá Spartu na první příčce ligy. Viktorii se však podařilo skórovat hned z první povedené akce. Hořava našel centrem za obranu Koláře, ten chytře sklepl míč pro Stanislava Tecla, jehož úloha byla již snadná - 1:2.

Vyrovnávací gól na sebe nemusel nechat dlouho čekat. Kroupa nachystal míč před prázdnou bránu Lutonskému, ten však trefil ke vší smůle pouze přesunujícího se Kozáčika.

Veškeré snahy brněnských o vyrovnání nakonec po brejku utnul v poslední desetiminutovce opět Stanislav Tecl, a tak Zbrojovka z utkání, ve kterém rozhodně nebyla horším celkem, body nevydolovala.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno) "Do utkání jsme vstoupili s přílišným respektem, z čehož pramenily šance Plzně. Pak jsme se ale dostali do vedení a měli i další možnosti. Rozhodla bohužel efektivita, v tom byl soupeř lepší."
Pavel Vrba (Plzeň) "Uplynulý týden byl poměrně hektický, i proto jsem rád za výhru. Zejména ve druhém poločase byla Zbrojovka aktivnější, nám se ale povedlo proměnit dvě šance a rozhodnout. Stanislav Tecl je pro nás v poslední době nesmírně důležitý."
Výkon byl dobrý, ale nesmí nás to uchlácholit, varuje Tomáš Janotka
24.11.2013 | Martin Lísal

Výkon byl dobrý, ale nesmí nás to uchlácholit, varuje...

B r n o - Zbrojovka má za sebou první polovinu sezony, valnou většinu z ní odehrál i Tomáš Janotka,...
Kdyby byl poločas 1:0, tak by se hrálo samozřejmě jinak, říká střelec Skalák
23.11.2013 | Pavel Rosendorf

Kdyby byl poločas 1:0, tak by se hrálo samozřejmě...

B R N O - Jiří Skalák patřil v pátečním utkání s Plzní k nejlepším hráčům Zbrojovky. Již po...
Václav Kotal: Rozhodla efektivita soupeře, branek jsme měli dát víc
22.11.2013 | Martin Lísal

Václav Kotal: Rozhodla efektivita soupeře, branek jsme...

B r n o - Utkání Zbrojovky s Plzní bylo plné šancí, hosté jich ale proměnili více a proto si...

Fotogalerie

Všechny fotografie