Nadějný úvod, pak hořkých pět minut. Zbrojovka v Boleslavi neuspěla

Nadějný úvod, pak hořkých pět minut. Zbrojovka v Boleslavi neuspěla

M l a d á B o l e s l a v - V duelu 12. kola měla Zbrojovka na hřišti Mladé Boleslavi skvělý úvod, po rohu se trefil Buchta. Bohužel pět osudných minut přineslo tři branky pro domácí tým a tento obrat byl nakonec pro duel zásadní, Boleslav zvítězila 5:2.

Zbrojovka měla skvělý vstup do utkání. Z prvního rohového kopu centroval Zavadil, do míče se položil Petr Buchta a svou druhou letošní brankou otevřel skóre – 0:1.

Středočeši byli blízko vyrovnání po pár minutách, Smejkal se ocitl před Hladkým, ten ale skvěle vyběhl a míč vyrazil. Výtečně zasáhl i proti ráně Chramosty, domácí útočník ovšem nebyl v jednoduché pozici. V další nadějné možnosti akrobatickým pokusem přestřelil Ščuk.

Zajímavě vypadal i Jarolímův lob, míč se snesl na horní síť. Protiútok Brna zakončil křížnou střelou Pašek, Diviš míč vyrazil na rohový kop a pak se přece jen podařilo domácímu týmu vyrovnat. Po zmatcích ve vápně střílel do odkryté branky Jiří Štajner – 1:1.

A za další tři minuty bylo ještě hůř. Kysela nadvakrát odcentroval a Jan Štohanzl hlavou zamířil přesně do horního rohu – 2:1. Zmatkům v obraně Brna ovšem bohužel nebyl konec, čehož využil Jan Chramosta a dokonal tak nepříjemný obrat. Během pěti minut se zcela změnily reálie zápasu.

Vrátit Zbrojovku do hry se snažili Skalák s Husárem, první jmenovaný ovšem mířil jen do gólmana a druhý hlavičkoval vedle tyče. Ještě před pauzou si Hladký připsal další zákrok po průniku Chramosty.

Bohužel obrana Zbrojovky neoplývala jistotou ani po přestávce. Nešpor ještě hlavičkoval vedle, Jasmin Ščuk už byl ovšem po centru z přímého kopu úspěšnější a hlavou nedal Hladkému šanci – 4:1.

Naději do žil Zbrojovce vlila chyba v boleslavské rozehrávce, po které byl vybídnut do sóla Jiří Skalák a svou možností nepohrdl – 4:2. Brno ožilo, nejblíže k další korekci výsledku se dostal po Skalákově příhře Pašek, zamířil ovšem jen do boční sítě. Domácí tým se stáhl a jen občas zahrozil, tak jako Štajner nepřesnou hlavičkou.

I to ale stačilo na opětovné navýšení náskoku. V 67. minutě protiútok Boleslavi rozebral hostující obranu a Martin Nešpor zakončoval elegantně do prázdné brány – 5:2. V ten moment už myšlenky na zázračný obrat vzaly za své. Největší snahu nadále vyvíjel aktivní Skalák, po Hyčkově přiťuknutí poslal do vápna prudký míč, ten ale minul pravou tyč boleslavské branky.

Ani domácí své šance nevyužili, výsledek se tak již nezměnil. Navzdory nadějnému úvodu tak Zbrojovka utrpěla na hřišti Mladé Boleslavi nejhorší porážku v aktuální sezoně a klesla na sestupovou příčku.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Po prvním gólu jsme si asi začali myslet, že všechno půjde samo. Soupeři jsme pomohli řadou chyb, díky kterým otočil skóre. Do druhé půle jsme přeskupili rozestavení a chtěli zápas zdramatizovat, ale čtvrtá branka nás dostala do situace, kdy s utkáním nešlo moc udělat."
Po vítězství proti Teplicím jedou Brňané do Boleslavi
26.10.2013 | Lucie Hromádková

Po vítězství proti Teplicím jedou Brňané do Boleslavi

B R N O - K dvanáctému zápasu letošní sezóny Gambrinus ligy se Brňané vydají do Mladé Boleslavi. Po...