Zbrojovka neudržela vedení, z Příbrami se vrací bez bodů

Zbrojovka neudržela vedení, z Příbrami se vrací bez bodů

P ř í b r a m - Zbrojovka byla blízko k prolomení příbramského prokletí, ještě deset minut před koncem vedla zásluhou Zavadila 1:0, pak ale začal úřadovat střídající Pilík a Brňané nakonec odešli poraženi.

Do utkání na neoblíbeném příbramském pažitu vstoupili Brňané poměrně solidně, Husár přesným centrem našel úplně volného Kroupu, jeho hlavička skončila nad brankou.

Pak zase hrozili domácí, a to hned dvakrát. Nejprve se na penaltovém puntíku dostal ke střele Tarczal a Hladký musel zakročit, vzápětí po dalším rychlém útoku střílel Krbeček v dobré pozici nad branku.

Příbram se dostávala do nadějných možností až příliš lehce, po Marešově centru hlavičkoval Danoski, ale míč netrefil ideálně. Z dálky zkoušel štěstí Divíšek a jeho pokus musel Hladký vyboxovat, rušnou minutku zakončil Abrahám ranou přes hlavu. Spíše kuriózní moment se pak urodil v 19. minutě, kdy Hladký skvěle (i když zbytečně) zasáhl proti Abrahámově „volejbalové“ ráně rukou.

Hned z protiútoku hrozilo Brno, po sérii odrazů se k ráně ze střední vzdálenosti dostal Pernica, Hruška byl ovšem připraven. Mnohem nebezpečnější byla situace z 25. minuty, po Traorého centru sklepl Kroupa míč na Davida Paška a jeho volej zastavila tyč příbramské branky.

V dalších minutách tempo opadlo a přibylo faulů. Příbram stáhla ze hry Krbečka a poslala na hřiště Řezníčka, čerstvý muž se ve 35. minutě dostal k hlavičce, ale ta byla hodně nepřesná. O něco nebezpečnější se zdála být Danoského rána bez přípravy, která skončila těsně vedle.

Před pauzou ještě brněnským fanouškům zatrnulo při standardní situaci, Azízův štiplavý pokus musel vyrazit Hladký. První půli zakončil nepřesný Zavadilův volej, do kabin se šlo za stavu 0:0.

Hned po pauze opět hrozila Příbram. Marešův centr našel hlavu Řezníčka, míč směřující pod břevno ale skvělým způsobem vyrazil Hladký. O něco lehčí práci měl hostující gólman po ráně Abraháma, která neměla přílišnou razanci. Hektickou pětiminutovku zakončil prudký Řezníčkův centr, míč ale jen prolétl vápnem a nikdo jej do sítě neusměrnil.

Nebezpečné umělo být i Brno. Traoré si ve vápně zakličkoval a najednou se ocitl ve skvělé pozici. Místo střely ovšem volil přihrávku, což Markovič úplně nečekal a na míč nedosáhl. Stejná spolupráce zafungovala po chvilce o něco lépe, srbský střelec zamířil míč těsně vedle.

Hodně divoká byla 67. minuta utkání. Tarczal dostal skvělý pas od Azíze a jeho prudkou ránu Hladký vyrazil na rohový kop. Po něm se míč chvilku motal vápnem, ale Pernica jej vyvezl a Traoré vzápětí skvělým centrem našel rozběhnutého Zavadila. Hostující kapitán v pádu těsně minul.

Chuť si spravil v 74. minutě. Traoré pronikl do vápna, vybojoval penaltu a Pavel Zavadil ji rutinovaně proměnil – 0:1. Vedení však Zbrojovce nevydrželo dlouho, o šest minut později se po Pilíkově příhře obtočil Daniel Tarczal okolo protihráče a ranou po zemi nedal Hladkému šanci – 1:1.

Střídající Tomáš Pilík měl dnes bohužel pro Brno šťastný den, o čtyři minuty později přesně zakroutil přísně nařízený přímý kop do šibenice a domácí rázem vedli 2:1. Ve zbytku zápasu již Příbram zkušeně kouskovala hru a Brno do nějakého výraznějšího náporu nepustila, Zbrojovka tak na hřišti Příbrami prohrála 1:2.

Ohlasy trenérů

Ludevít Grmela (Zbrojovka Brno): "První poločas asi diváky tolik nenadchl, byť měli domácí několik šancí a my také, jednou jsme nastřelili tyč. Ve druhém poločase byla Příbram lepší, my hrozili z brejků a povedlo se nám jít do vedení. Pak šlo tempo zápasu nahoru, bohužel Příbrami se povedlo otočit. Musím soupeři pogratulovat, druhý gól byl opravdu nádherný. Celkově to z naší strany nebyl výkon, jaký umíme předvést."
Tomáš Frejlach: Cítil jsem se dobře, škoda toho výsledku
12.08.2013 | Martin Lísal

Tomáš Frejlach: Cítil jsem se dobře, škoda toho...

Přežít šance soupeře a jít v závěru utkání do vedení, to je ideální scénář pro zápasy venku....
Zachytal jsem si dost, ale ve finále nám to k ničemu nebylo, smutnil brněnský gólman
11.08.2013 | Jan Hrabálek

Zachytal jsem si dost, ale ve finále nám to k ničemu...

Mohl být velkou hvězdou sobotního příbramského večera. Zlikvidoval dvanáct střel domácích útočníků,...
Chceme to v Příbrami zlomit, přeje si David Pašek
09.08.2013 | Martin Lísal

Chceme to v Příbrami zlomit, přeje si David Pašek

B r n o - V Jablonci dlouhou šňůru neúspěchů uťali, nyní se o něco podobného chtějí hráči Zbrojovky...