Dobojováno, po skvělém úvodu utkání s Teplicemi Zbrojovka slaví premiérový juniorský titul!

Dobojováno, po skvělém úvodu utkání s Teplicemi Zbrojovka slaví premiérový juniorský titul!

B r n o - Rozhodnuto, v úvodním ročníku Juniorské ligy slaví titul Zbrojovka Brno! Lídr tabulky potřeboval k jistotě porazit Teplice, což se i díky skvělému úvodu utkání podařilo. K výhře a triumfu nasměrovaly Brno branky Buchty a Glasera, soupeř už jen v závěru půle korigoval na konečných 2:1.

Zbrojovka nasadila do utkání Traoreho, Avdiće, Buchtu či Glasera, přičemž posledně jmenovaný naskočil do prvního soutěžního utkání od poloviny března (tehdy jej vyřadily ze hry problémy s kyčlí).

A právě Glaser byl hrdinou úvodních minut a nakonec i celého utkání. Zbrojovka začala hodně aktivně, vybojovala standardní situaci a navrátilec do sestavy našel milimetrovým centrem Petra Buchtu, pro kterého už nebylo problémem otevřít skóre - 1:0.

Následovala série rohových kopů Zbrojovky, obrana Teplic odolávala s vypětím všech sil. V 8. minutě ovšem dokázala Matyskův centr odvrátit jen před šestnáctku a Petr Glaser dokázal míč promptně umístit k levé tyči teplické branky - 2:0.

Otřesení hosté se na první střelecký pokus zmohli až po půlhodině hry, do té doby třímala otěže duelu Zbrojovka. Jenže závěr první půle patřil spíše hostujícímu celku, který se postupně zmátořil a obranu Brna zaměstnával stále víc.

Zákonitě tak přišel trest. Vůchovu ránu Hladký skvělým reflexivním zákrokem vyrazil, k dorážce se ovšem dostal Jakub Polák a ranou po zemi snížil, Malík u tyče nedokázal zabránit míči v cestě do sítě.

Další varování přišlo v úvodu druhé půle, Kulhánkovu hlavičku musel dalším skvělým zákrokem vyrazit Hladký, dorážka Soukupa už byla z ofsajdu. Brňané poté uklidnili hru, drželi míč a mohli dokonce zvýšit, Lipš ale zneškodnil Stehlíkovu samostatnou akci.

Hru poté kouskovala řada střídání a hrozili spíše domácí. Avdić mohl přidat čtvrtou branku ve třetím duelu, ovšem Lipš byl připraven a jeho hlavičku po rohovém kopu lapil.

V poslední šanci utkání se ocitl střídající Fall a nemuselo jej nakonec mrzet, že na Lipše nevyzrál. Chvilku poté totiž sudí Marek naposledy hvízdl do píšťalky a Brno mohlo začít slavit. První titul v Juniorské lize získala Zbrojovka!

Ohlasy trenérů

Petr Maléř (Zbrojovka Brno): "Dnešní výkon byl trochu nervózní, dostali jsme za stavu 2:0 gól před přestávkou. Nakonec jsme to ubojovali. Velkou měrou se zasloužil o titul Luďa Grmela, tak se budeme muset nějak domluvit a posedět. Musím poděkovat hráčům za celkový přístup, nestalo se mi, aby hráči chtěli v době volna trénovat, což svědčí o zdravém jádru týmu."
Nějaké pivko si určitě dáme, prozradil jeden z brněnských hrdinů Přerovský
03.06.2013 | Daniel Král

Nějaké pivko si určitě dáme, prozradil jeden z...

Jedním ze strůjců úspěchu Zbrojovky Brno v premiérovém ročníku Juniorské ligy byl i Daniel...