Juniorka remizovala v předehrávce 28. kola s Libercem

Juniorka remizovala v předehrávce 28. kola s Libercem

B r n o - V netradiční čtvrteční termín se juniorka Zbrojovky představila na domácím hřišti proti Liberci, se kterým na podzim remizovala 1:1. Totožný výsledek se nakonec zrodil i v odvetě, o vyrovnání se postaral obránce Malík.

V až nezvykle teplém odpoledni nastoupili Brňané v sestavě s Petrem, Husárem či Fallem proti soupeři, který nasadil do hry například Huška.

Po deseti minutách hry se do nadějného postavení probil Stehlík, míč mu nicméně odskočil a Liberec nebezpečí odvrátil. Chvilku poté potěšil Stehlík přítomné diváky efektními nůžkami, míč z jeho nohy ovšem skončil nad brankou.

A tak to byli nakonec hosté, komu se poštěstilo otevřít skóre utkání. Po rychlém brejku se k míči dostal Filip Kmoníček a zblízka překonal bezmocného Petra - 0:1.

Vyrovnat mohl Matyska, z úhlu ovšem na Bojčuka nevyzrál a první půle tak patřila možná trochu překvapivě hostujícímu celku.

Ten mohl po přestávce vedení navýšit, Dydowicz ale prováhal optimální okamžik pro střelu a následný pokus Petr zlikvidoval. Pak zvedli hlavu Brňané, ze standardních situací hrozil Matyska, Bojčuk však byl připraven.

Šance se nadále střídaly na obou stranách. Brejk Brňanů tri na dva zhatila nepřesnost, na druhé straně Dydowicz nepřetavil v branku samostatný únik - přestřelil. Pak se hra opět přelila na polovinu Liberce, Varaďa ale minul pravou tyč.

Vyrovnání přišlo deset minut před koncem, z malého vápna se prosadil po pěkném centru Jan Malík. Definitivní obrat mohli podepsat Stehlík s Varaďou, první ale nedotáhl slibnou akci a druhý nádhernou dalekonosnou ranou mířil sice pod břevno, Bojčuk ale vytasil neméně povedený zákrok. Tím bylo rozhodnuto o tom, že dnešní utkání skončí remízou 1:1.

Ohlasy trenérů

Petr Maléř (Zbrojovka Brno): "Dnes jsme nehráli dobře, soupeř byl lepší. S výkonem nemohu být spokojený, byli jsme pomalejší, než jsme chtěli být, čímž jsme přicházeli o míč. Utkání si budeme muset rozebrat."