VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Táboře

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Táboře

T á b o r - Hlavní cíl splněn. Zbrojovka dokázala výsledkově odčinit minulou porážku a na hřišti Táborska vybojovala tři body za výhru 1:0. Trenér Hynek tak mohl být po utkání spokojený.

„Po minulém zápase jsme chtěli udělat maximum a celý týden jsme na hráče apelovali, že je potřeba tu nechat úplně všechno a výkon musí být absolutně odlišný. Myslím, že v přístupu se nám to podařilo, udělali jsme v týdnu kus práce a z mančaftu jsem cítil energii, že za tím jde. Soupeř měl dnes jednu vážnější šanci v závěru, tu jsme zvládli, jinak jsme celý zápas byli blíže k tomu, abychom skórovali. Myslím, že se ten zápas překlopil správně pro nás, pomohla tomu i červená karta. Byli jsme víc na míči a dokázali jsme pochytat brejky soupeře. Vyhráli jsme, navíc s nulou, dnes jsme spokojení,“ hodnotil kouč zápas.

Před utkáním došlo k několika změnám v sestavě, od první minuty naskočil například David Jambor – dokonce s kapitánskou páskou. „Dva kapitáni byli vykartovaní a Řezňa začal na lavici. Bylo to moje rozhodnutí, chtěl jsem jít za odchovancem a David je spojovacím článkem mezi staršími a mladšími. V tréninku se jeví dobře, je odvážný a dokáže za týmem stát. Organizace týmu, příprava na zápas, klima v kabině, všeho se zhostil velice dobře a na hřišti to dnes bylo taky fajn,“ vysvětloval Hynek tuto volbu.

V průběhu hry pak na hřiště naskočili i dva talentovaní mladíci Švancara s Polákem. Pro druhého jmenovaného to byl vůbec první start v soutěži. „Pořád se s klukama bavíme, cítili jsme už včera na tréninku, že zpozorněli a dokázali si představit, jak důležité utkání to pro nás je. Vývoj byl příznivý, kluci nahradili unavené hráče a slibovali jsme si, že ve volnějším prostoru tomu dají kvalitu a pohyb, což se potvrdilo. Dan Polák se hned dostal ke střele, po které byla standardka, Švanci měl velkou šanci a po odraženém balonu po jeho střele padl gól. Oba měli velký podíl na tom, že jsme dnes vyhráli. Jsem rád, že ukázali, že se z takového zápasu nesesypou, jsou schopní Zbrojovku podržet a máme na čem stavět.“

V bráně dostal znovu příležitost Dominik Sváček, který se odvděčil druhým letošním čistým kontem. „Už minule po utkání jsem říkal, že je to otázka pro trenéra brankářů, jak si vyhodnotí gólové situace. Není to jen o brankách, ale o způsobu hry a taky o tom, jestli mu mohla obrana s něčím pomoci. Vyhodnotili jsme si, že ano, že to nebylo jen o něm. Chtěli jsme se za něho postavit, dnes nás podržel, byl přesný, i díky tomu jsme vyhráli,“ završil pozápasové hodnocení Hynek.

další články

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...
Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...