VIDEO: Trenér Hynek po utkání se Zlínem

VIDEO: Trenér Hynek po utkání se Zlínem

B r n o – Zbrojovka dnes proti Zlínu sahala po výhře, aby nakonec musela vstřebat neskutečně trpkou prohru po gólu v posledních vteřinách hry. Fotbal zkrátka umí být krutý a trenér Hynek tak na pozápasové tiskovce neměl záviděníhodnou úlohu.

„Vzhledem k tomu, v jak okleštěné sestavě jsme hráli, jsme dnes podali herně asi nejlepší výkon v sezóně. Donutili jsme naší hrou lídra tabulky cuknout do bloku, po vlastním gólu jsme mohli zápas otočit a nakonec jsme ho ztratili. Na jednu stranu tedy z výkonu můžeme mít radost a vidět progres, na druhou stranu v detailu toho, co dělá soutěž soutěží, jsme nejprve nedali jasný gól a poté jsme zápas ztratili gólem v poslední minutě, kdy už s tím nemůžete nic dělat. V tom byl soupeř lepší, tím pádem vyhrál a je potřeba mu gratulovat,“ hodnotil kouč stoicky divoký průběh zápasu.

Pravdou také je, že k infarktové koncovce nemuselo vůbec dojít, Brňané si za zápas vypracovali poměrně dost šancí. „Je to o větším klidu, abychom situace z tréninku do zápasu lépe dostali a i proti tak silnému soupeři si dokázali počkat na šanci, kterou proměníme. Chyběl nám zkušený Potočný, ale to je trest za nedisciplínu, i s tím je potřeba srovnat. Ale pozor, soupeř měl také šance, břevno v první půli, potom střelu ve druhé půli, mohli s tím taky sami něco udělat. Ale velký objem zápasu šel za námi, mohli jsme to zvládnout a dát konečně divákům odměnu. Troufnu si tvrdit, že gól po krásné akci by byl krásnou tečkou za zápasem. Ale na to se nehraje, ani na to, že jsme v poli dominovali. Hraje se na klíčové momenty a to se nám nepovedlo. To je linie, kterou musíme zastavit, využít reprepauzu, dát se zdravotně dohromady a zapracovat na detailech. Věřím, že do toho naskočíme tak, abychom výkon stabilizovali vítězstvím a stoupali tabulkou.“

Fakt, že má po osmi kolech Zbrojovka na kontě osm bodů, samozřejmě také není potěšující. „Když se podíváte na Zbrojovku jako klub, je to neúspěch. Na druhou stranu, pokud vidíte sestavu v posledních domácích zápasech, je tam osmdesát, devadesát procent hráčů nových. Ono to má nějaký proces, vývoj. Nemusíme být nervózní z toho, že by se nám hroutila hra, máme na co navazovat, ale nejsme rádi za to, kde jsme v tabulce,“ uzavřel Hynek.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka zvítězila na hřišti pražské Slavie!

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U19) získali v sobotu cenný skalp pražské Slavie. Na hřišti...
U17: Zbrojovka v Edenu prohrála
Mládež
14.09.2024 | Martin Lísal

U17: Zbrojovka v Edenu prohrála

P r a h a - Dorostenci Zbrojovky (U17) cestovali o víkendu do Prahy, kde je v Edenu čekal duel se...
Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém
A-tým
13.09.2024 | Martin Lísal

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný...

B r n o – Jedním z hráčů, kteří Brno v uplynulých dnech dočasně opustili, byl i Lucas Kubr. Ten si...